Det var rekordoppmøte da Alexandra Kakurina fra «Skal vi danse» gjestet jubilanten Sport og Trim på Vikhammer.

Treningstudioet runder fem år fredag, noe som vil bli markert ettertrykkelig gjennom hele inneværende uke. Mandag ble feiringen sparket i gang med storfint besøk av Alexandra Kakurina, kjent både som danser og dommer fra «Skal vi danse» på TV2. Responsen har vært formidabel, forteller innehaver Olav Vikhammer.

– Vi har hatt noen og sytti påmeldte, noe vi satte som tak for å sikre at det var god plass i salen. For oss er dette utrolig artig.

– Har dere hatt så mye folk på én klasse før?

– Nei, vi har vel ikke det, så det er rekord for oss. Flere var interessert men vi måtte sette en stopp.

Deltagere fra 16-80 år

Både medlemmer og ikke-medlemmer dukket opp til den ekslusive danseklassen.

– Jeg snakket med et par fra Byåsen nettopp og flere er fra enda lenger unna. Den gamleste er 80 år og den yngste er 16, så vi har et bra spenn her i dag, tillegger han.

Linda Vegmo fra Malvik var storfornøyd med å få prøve seg på heftige dansetrinn til latinamerikanske rytmer.

– Jeg synes dette var kjempeartig. Dette var treningsglede og danselyst med en sprudlende og kjempeherlig dame og masse fine rytmer. Jeg trener egentlig ikke så veldig mye dans, men dette var veldig artig, herlig musikk og mye glede, oppsummerte en sliten men storfornøyd deltager.

Skrøt hemningsløst

Kveldens hovedattraksjon var et eneste stort smil og skrøt hemningsløst av jubilanten på Vikhammer.

– Jeg synes dette var helt fantastisk. Mye energi, og alle sammen smiler. Et fantastisk sted, dette må være det beste treningsstudioet i Norge. Det er jo så fint, og så stor sal med fantastisk utsikt. Og i dag var det så fint vær, så jeg ble litt sånn: «Her har jeg lyst til å være»!

TV-personligheten jobber hovedsaklig med undervisning i pardans og holder kurs for trenere, lærere og dommere. Å reise rundt for å holde klasser i fitness gjør hun mest for sin egen del.

– Dette er så gøy og det gir meg så mye energi og glede å se de fornøyde ansiktene etter en sånn time. Jeg elsker det rett og slett fordi det gjør meg veldig glad.

Folkhelse

Til sammen 30 ansatte er på lønningslista i Sport og Trim.

– Vi startet med fire ansatte, så det er helt fantastisk. Det har vært utrolig spennende. Mye arbeid, men en fantastisk opplevelse hele veien. Det er artig å møte så mye trivelige folk og få være med på deres vei til å få god helse. At folk går så godt sammen til tross for bredt spenn i alder og hvordan de ulike trener er utrolig artig å se. Mange kaller det sitt andre hjem, sier Olav Vikhammer og ler.