– Det har gått bra med oss, men vi er litt preget av nattens hendelser, sier Arve på telefon fra Ferieparadiset.

– Vi hadde akkurat sjekka inn på hotellet da det begynte å riste. Hotellet ble filleristet, og vi løp ut med en gang. Du aner ikke, det var uvirkelig og helt pyton. Jeg har ikke fått blund på øynene i natt, for det har vært etterskjelv hele natta, To venner Kristin Haave og Elisabeth Vinge tok med seg barna og sov ute på solsenger i natt, de tok ikke sjansen på å sove inne, forteller Arve fra hotellet på Kos fredag morgen.

Søvnløs

Arve Skive var tidlig oppe etter en søvnløs natt, for å se hvordan det så ut utenfor i dagslys, og han kan bekrefte at det heldigvis er lite skader akkurat der de holder til. Han syns at turoperatøren kunne informert han om at jordskjelv kan inntreffe, og han syns de kunne henvist til nettsiden Regjeringen.no som har mye reiseinformasjon, og som opplyser om at jordskjelv er forholdsvis vanlig i dette området.

– Vi bor i et nytt anlegg i en skråning, og her har husene klart seg godt. Vi har vært heldige. Jeg har jo hørt rykter og lest på nett om at to er døde og mange er såret. Vi kjenner at skrekken har satt seg, og vi skal prøve å nyte den ukes-lange ferien så godt vi kan, selv om det sikkert kan bli lite søvn de neste nettene, sier Arve Skive på mobiltelefonlinje fra Hellas.

Satt ute halve natta

Alexander Uthus Ødegaard (25) fra Lånke kom sammen med fire kompiser til Kos på samme tid som Skive, og skulle til å sjekke inn på hotellet da skjelvet kom.

– Vi hadde akkurat kommet inn, vi hadde ikke vært på hotellet i mer enn to minutter da det begynte å riste. Vi skjønte fort hva som skjedde, tok med oss bagene ut og satte oss for å vente ute på gata. Her ble vi sittende i 3-4 timer, helt til i 4-tida i natt før vi turte å gå inn igjen.

Mens de fem mennene ble sittende ute for å unngå å bli skadet, så de at mange grekere kjørte av gårde opp i fjellene for å komme i sikkerhet.

– Vi er ikke redde for jordskjelv. Bygningene her er veldig solide, og det skal mye til for at det skal gå galt, sier Alexander som skal nyte ferien de neste dagene, tross en rystende start på ferien.

Merket skjelvet på Rhodos

Også på Rhodos skapte skjelvet store rystninger, og satte skrekk i de som var der.

Elisabeth Henriksen fra Stjørdal er på ferie sammen med sønnen Oliver og kjæresten Roy.

– Vi hadde sovna, men våknet av at det hørtes ut som det var storm ute, bare mye verre. Så rista det til i noen sekunder før det ble rolig igjen. Vi sto opp og gikk til resepsjonen, men der var det ingen som reagerte spesielt, så vi gikk tilbake til rommet igjen. Jeg sov ikke særlig godt i natt, det er en veldig spesiell opplevelse, og vi blir jo redd for at det skal skje igjen, forteller Elisabeth på telefon fra Rhodos.

Alexander Uthus Ødegaard fra Lånke befant seg også på Kos under jordskjelvet. Foto: Privat