– Herlig, sola skinner fra skyfri himmel og det er helt fantastisk. Jeg gikk et stykke før jeg kom hit og det er helt nydelig å sette seg ned. I sekken har jeg ei bok og har sittet  og lest i godt over en time, sier Randi Bårsaune fra Malvik. Hun var en av mange som hadde funnet veien til Midtsandtangen for å nyte det praktfulle påskeværet skjærtorsdag.

Kaffe og bok

– Vi er veldig glad i Midtsand. Randi og jeg er her hele året. Jeg er veldig glad i å gå på ski men er litt svak for sjøen også. Det er så fint her, og nå har vi fått bakeri også, istemmer turvenninne Hjørdis Waatsveen, også fra Malvik. Damene hadde funnet seg godt til rette med kaffe og lesestoff da Bladet tok turen innom friluftsområdet tordag ettermiddag. Begge hadde rukket å prøve ut nyvinningen Brød & Sånt som åpnet onsdag denne uka.

– Det synes jeg er et kjempepositivt tiltak. Masse folk og masse godt i disken. Dette håper jeg kommer for å bli, men da er det avhengig av at vi som bor her bruker det og kan gi litt tilbake, sier Randi.

Grilling i fjæra

Andreas Beer hadde tatt turen fra Byåsen i Trondheim, og benyttet godværet til grilling.

– Vi har fått besøk fra Tyskland og da blir vi her i nærområdet. I dag koser vi oss på stranda med grilling, og det er helt fantastisk. Deilig vær og barna leker på stranda og sykler. Det er litt kaldt, så vi har med telt for å beskytte oss mot vinden. Nå blir det dessert; banan med sjokolade. Det har vi gjort ofte i Berlin der vi kommer fra, og det er en anbefaling, smiler Andreas.

Andreas Beer grillet desserten i fjæra. Foto: May E. Lund

Vi spiser mer

Kristbjørn Bjørnarsson kommer opprinnelig fra Island og har fem år bak seg i Norge. Påskefering i Norge og på Island er stort sett likt, bortsett fra én vesentlig ting, forteller han:

– Veldig mye er likt, men det feires litt annerledes her,  da flere står på ski. Vi spiser sikkert litt mer. Vi bruker fritida til å spise på Island, og ikke så mye aktiviteter, ler han. Hjemmepåske i Malvik er slett ikke å forakte, mener islendingen.

– Jeg har kost meg sammen med familien, med kos hjemme og med å spise mye godt. Været er fantastisk og mye tyder på at våren er på vei, og det er noe jeg gleder meg til, sier Kristbjørn.