[Namdalsavisa

Gramo Underwood har eksistert siden 1996 og gjennom årene har det vært stedet mange lovende artister for første gang har fått vise seg fram for et stort publikum.

Mange av disse bandene har siden etablert seg i norsk musikkliv – så som Kaizers Orchestra, Real Ones, Onkel Tuka, Odd Nordstoga, Askil Holm og Honningbarna.

Håper på Idar Andreas

Vinneren av låtkonkurransen får plass på denne scenen under neste års festival. Den lokale konkurransen i Stjørdal ble vunnet av hegrasbyggen Idar Andreas Sørensen.

Idar Andreas vant Bandwagon på bladet.no

I helga deltar han i den regionale finalen i Kristiansund.

Gleder seg

Nå kan også ditt band havne i det gode selskap, takket være Bandwagon – låtkonkurransen startet opp av NA og Rock City. Bandwagon inngår nå et samarbeid med festivalen som har trukket verdenskjente artister til Frognerbadet i over 20 år.

– Både Gramo og Norwegian Wood synes Bandwagon er et flott opplegg og vi gleder oss til å presentere vinneren på Gramo Underwood i midten av juni neste sommer, sier festivalsjef Jørgen Roll til fremover.no

Festivalsjefen sitter i Voss Foundation og besøkte Namsos under avdukinga av minnestatuen etter 22. juli. Her ble han presentert for Rock City, Bandwagon og Namsos og ble så begeistret at han gjerne ville komme tilbake.

Godt samarbeid

I tillegg til Morten Møller i Gramo blir han en av dem som sitter i juryen når Bandwagon-vinneren skal kåres 3. november.

– Norwegian Wood og Gramo passer veldig godt som samarbeidspartner for Bandwagon, ettersom de har et langsiktig engasjement i å støtte nye og uetablerte artister, sier NAs sjefredaktør Kim Riseth.

Han tror samarbeidet med festivalen vil bære frukter.

– Det at vi kan samarbeide med en så stor nasjonal aktør, som har en veldig solid posisjon blant festivalene i Norge, viser at Bandwagon kan bli enda større neste år, sier Riseth.