Bodvar Schelderup, som inviterer til utstilling i Kimen i Stjørdal onsdag 28. juni, har spennende tanker om hva som skjedde for 450 år siden. Han åpner for at alt kanskje ikke er slik som vi har trodd.

Teoriene er omstridt, men Scheldrup har samtidig blitt berømmet for arbeidet han har gjort. Han har blant annet gjort noen spennende målinger av murene på Steinvikholmen.

Målinger

Målingene har gitt påvisninger som bekrefter teoriene, hevder arkitekten, filosofen og forfatteren.

Utstillingen i Kimen åpner onsdag og torsdag 29. juni kommer Schelderup selv til Kimen for å holde foredrag.

Det han kalt «Hvordan tenkte Olav Engelbrektsson? Hvordan tenker vi?»

- Jeg gleder meg veldig til å åpne utstillingen og holde foredrag. Kanskje blir det flere foredrag også i utstillingsperioden. Det handler om levningene til hellig Olav, som jeg mener er å finne på Steinvikholmen, sier Schelderup selv. Han var på Kimen mandag og jobbet med å montere utstillingen.

Bodvar Schelderup har mye spennende å fortelle om Olav den hellige og Steinvikholmen. Han håper å få til flere foredrag i utstillingsperioden. Blant annet har han funnet interessante ting som kan kaste lys over historien i Draumkvedet -  det mest omfattende diktverket fra middelalderen.

- Jegt kunne tenke meg å snakke om forbindelsen mellom hellig Olav og Olav Åsteson i sagaen om Olav Åsteson. Olav var sønn etter Åsta, og mye tyder på at diktet inneholder en lignelse om hellig Olav, forteller Schelderup entusiastisk.

Utstilling

Biblioteksjef Frank Nordby gleder seg også.

– Det er spennende med en utstilling av Schelderup som markerer Stjørdals betydning i historisk og religiøs sammenheng. Det vi har lagt opp til er en selvforklarende utstilling, som er ganske stor. Du går en rute med plansje, der du som publikum blir litt utfordret med rekke spørsmål om – hva skjedde egentlig?

Utstillingen i Kimen varer til søndag 6. august.