–  Vi må holde begge alternativene åpne, sier Torfinn Krogstad (A).

Han mener budsjettet inneholder en god del kutt som burde ha vært unngått, ikke minst innenfor skole og helse. Det er der han er mest bekymret.

– Budsjettet skjærer inn i beinet, ikke bare inntil beinet, sier Torfin Krogstad.

Skjærer i beinet

–  Budsjettforslaget forslår reduksjoner som det uansett hadde vært fornuftig å gjennomføre, for eksempel å bruke færre ressurser på ledelse i skolen. Men vi må passe på at det ikke går ut over elevene. Det forslaget som nå er lagt fram, gir mindre muligheter for ekstratimer til elever som trenger det, og lærertettheten blir lavere, mener varaordføreren.

Veldig sårbar

Han er opptatt av at Meråker kommune blir veldig sårbar med det budsjettet som rådmannen har lagt fram. Det fins ingen reserver.

– Skulle det for eksempel komme en tung barnevernssak, har vi ikke noe å gå på. Vi makter heller ikke å sette av penger til fond, slik kommunestyret selv har vedtatt, for å ha noe til å møte enda trangere tider, sier han.

«Nauvert»

Meråker kommunestyre har vedtatt at Meråker skal bestå som egen kommune. Det betinger at kommunen klarer å holde orden på pengebruken sin.

– Vi må passe oss. Så ««nauvert» som budsjettet er nå, beveger vi oss langt utpå kanten, sier Torfinn Krogstad.

Spleiselag?

Denne uka skal Arbeiderpartiet gjennomgå budsjettet i detalj og se om det er akseptabelt, eller om det er behov for å få til ført mer penger i form av lokal eiendomsskatt.

– Til sjuende og sist blir det spørsmål om innbyggerne i Meråker vil være med på et spleiselag, som eiendomsskatten er, for å beholde et akseptabelt nivå innenfor skole og helse. Det kan også være viktig med tanke på tilflytting til kommunen, sier han.

«Brutalt»

– Syns du budsjettforslaget, slik rådmannen har lagt det fram, er akseptabelt?

– Det må vi se på og vurdere nærmere. Men jeg syns det virker litt brutalt slik det er nå!