Torsdag ble årets revyfestival åpnet, og selv om ingen av våre lokale representanter kvalifiserte seg direkte til finalen fra torsdagens semifinaler, ble det jubel i Lånkeleiren.

Ærespris for flest NM

Lånkerevyen ble under Revygallaen torsdag kveld hedret med Norsk Revyfestivals Ærespris for å ha vunnet flest ganger i NM i revy.

I løpet av festivalens 30 år lange historie har de vunnet hele 21 ganger, mens nestemann på lista har vunnet syv. Revygruppen er med andre ord i en klasse for seg.

Dette sto på diplomet Christer Nilsen mottok på vegne av laget på Høylandet i kveld:

Norsk Revyfestivals Ærespris tildeles det revylaget som har høstet flest priser i NM i revy. Dere bidrar til å utvikle revysjangeren. Takk for gode opplevelser, latterbrøl og ettertenksomhet.

Og Christer Nilsen kan bekrefte at stemningen er god i leiren på Høylandet.

- Vi er selvsagt kjempefornøyd med prisen. Her er stemningen rett og slett til å ta og føle på. Jippi, sier en meget fornøyd Christer Nilsen, bare timer etter at han mottok prisen på vegen av revylaget.

Mer applaus for Dårlig sketsj: Anne Berit Sivertsen i front, Erlend Engan stående, Harald Morten Bremseth er så vidt synlig og Roger Nordgård liggende. Foto: Tor Ivar Viken

Applaus for gammelt nummer

Lånkerevyen fremførte også nummeret «Dårlig sketsj», som de vant juryens fripris (åpen klasse) for i 1999, under festivalens jubileumsforestilling. Nummeret høstet like mye latter – om ikke mer – som for 18 år siden. Applausen fra de vel 700 frammøtte i teltet hvor forestillingen fant sted, i tillegg til 200 i teltet hvor forestillingen ble direkteoverført, ville ingen ende ta.

Revyfestivalen fortsetter fredag med flere semifinaler.

Selve finalen spilles i revyteltet lørdage kveld. Og det er vel ingen bombe om ett eller flere revylag fra Malvik eller Stjørdal kan strekke hendene i været da også.