Fem personer fra Hell Robotics representerte Norge i FIRST Global Challenge i Mexico City nylig. Det endte med gull for innovasjon i ingeniørfag.

Stolt gjeng

– Dette er selvfølgelig noe vi tar mye stolthet i. I tillegg til dette fikk vi også en utmerkelse gitt til de lagene som viste størst omtanke på sikkerhet under hele arrangementet, som da er kalt «Safety Award», sier leder og økonomiansvarlig i Hell Robotics, Stian Nakken i en pressemelding.

Robotgjengen fra Stjørdal landet i Mexico søndag 12. august. Siden i midten av juli hadde de jobbet med å designe, bygge og programmere roboten Norbert. Konkurransen i Mexico gikk ut på å flytte drivstoffkuber rundt på banen, frakte solceller til kraftstasjoner og snurre opp vindmøller for å generere strøm til din landsby. To allianser bestående av tre lag hver, konkurrerte mot hverandre for å generere mest strøm. Til sammen 163 land deltok.

– I de første kvalifiseringskampene hadde vi uflaks, og det dukket opp noen småfeil på roboten som vi ikke hadde forutsett på forhånd. Dette gjorde at den mistet sin fulle funksjonalitet under kampene, og resten av alliansen vår klarte ikke å opprettholde poengene alene, så vi tapte derfor noen kamper. Vi fikk fikset alle småfeilene underveis og de siste kampene gikk veldig bra. Men comebacket kom dessverre litt for sent til at vi kunne ta igjen toppen, og vi kom derfor ikke videre til sluttspillet, sier Stian Nakken.

Glede

Til slutt var det Singapor, Romania og Tyskland som stakk av med seieren i robotkonkurransen.

Men en liten skuffelse ble snudd til glede da stjørdalingene mottok prisen for innovasjon i ingeniørfag under avslutningen av arrangementet.