Alle ungdommer fra 12 til 18 år med interesse for 2D- og 3D-design var velkomne til arrangementet sist helg hvor modelleringsartist Kjartan Tysdal og kona, konseptkunstner Nicole Fortes, instruerte i digital tegning, design og 3D-modellering.

– Jeg har jo et stort ønske om å bli spilldesigner, forteller Sander, som fikk duppa tærne sine i både litt tegning og modellering.

Startet med tegning

Totalt seks kreative ungdommer hadde meldt seg på workshopen, som startet lørdag med tegning, et 2D design- og farge-workshop i regi av Nicole. Konseptkunstneren hadde tatt med en rotete sketsj som hun viste hvordan man kan rydde opp i og så fargelegge.

– Jeg prøvde å være litt freestyle, så det ble noen veldig forskjellige, fargerike, flotte drager, forteller Nicole Fortes, konseptkunstner for blant annet «Klaus» på Netflix.

Her fikk deltakerne lære å lage digitale tegninger med verktøyene i gratisprogrammet «Krita», med profesjonelt oppsett og gode farger.

– Som spilldesigner kunne jeg tenke meg å stå for både figurene, historien og selve gameplay, forteller Sander Magnussen Rygh.

Luis Patrick Morales Serrano (14) og Sander Magnussen Rygh (13) fikk duppa tærne sine i både litt 2D-tegning og 3D-modellering med kursholderne Kjartan Tysdal og Nicole Fortes på eFiks Gamingsenter sist helg. Her sammen med Paty Serrano-Olsen fra styret i eFiks Gamingsenter. Foto: Runar Vollan

– Greit å få lære

Alle fikk i oppgave å prøve å tegne og fargelegge en drage i 2D, som de dagen etter skulle modellere i 3D. Luis Patrick Morales Serrano synes det var et kjempebra kurs.

– Det var greit å få lære om linjer og farger og hvordan man utfører design digitalt, sier han.

– Hvilke farger valgte du å bruke?

– Blå og litt sånn kjølige farger. Jeg kunne ikke så mye 3D fra før av. Nå vet jeg mye mer, sier Patrick, som tror han kommer til å melde seg på flere kurs på gamingsenteret.

– Hvis vi skal ta det videre

Under søndagens 3D-modellering med Kjartan Tysdal fikk ungdommene lære grunnleggende 3D-modellering og animasjon i gratisprogrammet «Blender», som likt «Krita» også er tilgjengeliggjort under fri og åpen kildekode.

– Enn så lenge er det bare for å lære, men hvis vi skal ta det videre, hadde det kanskje vært for å legge på farger og animere, forteller kursholder Kjartan Tysdal, som for tida jobber med to høyprofilerte spill, blant annet Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2.