Stjørdal har som målsetting å bli den store arrangementsbyen. Prosjektet er i ferd med å lykkes. Store arrangement er gjennomført – og enda flere står i kø.

Nylig har Stjørdal og Lånkebanen igjen vært vertskap for en VM-runde i Rallycross. Arrangementet trekker mange tusen besøkende til Stjørdal. VM-runden kringkastes også på fjernsyn – faktisk over store deler av verden. VM-runden representerer slik helt uvurderlig stjørdalsreklame. Rallycross på Lånkebanen har virkelig satt Hell-begrepet på kartet.

Forrige helg var deler av NM i sykkel lagt til Lånke og Stjørdal. Denne helga er det nye sykkel-arrangement som trekker mye folk til Lånke og Stjørdal. Samtidig foregår det mesterskap i motocross på Lånkebanen. Det er også et arrangement som samler flere hundre deltakere og enda flere besøkende.

Og flere store arrangement står i kø: I august er det duket for en ny kjempestor landbruksutstilling. Agrisjå flytter fra sentrum i Stjørdal til Frigården-området i Lånke. Også til dette arrangementet ventes det mange tusen besøkende.

Neste sommer er det duket for speidernes store landsleir. Da vil over seks tusen speidere bygge opp en middels stor norsk by i Lånke. I 2018 går også landsskytterstevnet av stabelen ved Frigården. Også her ventes det titusener av besøkende.

Mer er på gang. Når det handler om arrangement av det mer kuriøse slaget, planlegger yatzy-entusiastene i Stjørdal å samle mer enn fem hundre spillere til uoffisielt yatzy-mesterskap i Lånkehallen i januar neste år.

Felles for alle disse arrangementene er at det er i Lånke det skjer. En fellesnevner bak alle tiltakene er også at det ligger en betydelig frivillig innsats bak. Uten de mange og ivrige entusiastene som finnes i Stjørdal innenfor alle mulige og umulige områder, ville neppe slike gigantarrangement vært mulig.

Slike entusiaster er gull verdt for Stjørdal. Da handler det slett ikke bare om foreningsliv og trivsel, men også om fortrinn for nærings- og arbeidsliv. Hver eneste besøkende som trekkes til Stjørdal for å være med på arrangement og tilstelninger, legger igjen tusenvis av kroner.

De besøkende ønsker både overnatting, varer og andre tjenester. Det tjener helt åpenbart den lokale reiselivsnæringen i Stjørdal på, men ringene sprer seg også utover til andre næringsdrivende. Slik representerer det frivillige arbeidet som entusiastene legger ned, en drivkraft i økonomi og næringsliv i Stjørdal.