Hunden Panda ivrer etter å komme seg til barnehagen, og Solgunn Bogen har aldri sett eller hørt om dårlige forhold som mye støy på stedet.

Etter saken der Bladet skrev om 50 klagende naboer ved Labbetuss hundebarnehage, reagerer flere nå på klagebrevet. Innehaver Siri Aakenes har fått mange støtteerklæringer både på telefon og via Facebookgruppen til barne-hagen. Også hundebarnehagens kunder reagerer og sier de ikke kjenner seg ikke igjen i påstanden om mye bråk i barnehagen.

Har søkt dispens

I bunnen for klagen ligger søknaden hundebarnehagen har sendt kommunen om dispens fra reguleringsplanen for eiendommen Blakstad. Eiendommen er regulert til drift av ridesenter, og 50 av naboene har reagert på at Labbetuss hundebarnehage har startet opp før det ligger en godkjenning på bordet fra kommunen. Eier på sin side, sier at kommunen først opplyste om at hun ikke trengte å søke dispens, før Fylkesmannen bestemte at en dispenssøknad likevel var nødvendig. Stjørdal kommune opplyser at de skal se på søknaden etter sommerferien. Inntil videre holder Labbetuss hundebarnehage åpent for hundene som er der på dagpass.

Populært

Flere av hundebarnehagens kunder ønkser å støtte barnehagen og de ønsker seg ikke tilbake til hverdagen uten tilbudet om hundepass.

- Jeg har vært kunde hos Labbetuss siden i april. Hunden Panda er på barnehagen hver torsdag. De andre dagene er hun hjemme alene når jeg er på arbeid. Når det er torsdag blir hun veldig ivrig når vi skal kjøre til barnehagen og hun kan ikke komme fram fort nok. Det er tydelig at hun har fått nye hundevenner i barnehagen. Om jeg nevner hundene Lady og Tuva blir hun veldig ivrig. Jeg har også oppfattet eier Siri Aakenes som proffesjonell og hun har godt lag med hundene. Hun er flink til å sette sammen hvilke hunder som går sammen. Vi er veldig godt tatt i mot på barnehagen og jeg har aldri opplevd bråk på stedet under levering eller henting. Panda er en hund som kan stå å bjeffe om den står hjemme i bånd, sier Bogen.

Selskapssyk

Hun merker godt at hunden er sliten etter en barnehagedag.

- Hun er helt skutt når hun kommer hjem, i motsetning til de andre dagene da hun har vært hjemme alene. Da er hun selskapssyk og vi må ut og gå tur, sier Bogen.

Også Erling Li Teigen er uforstående til klagene mot hundebarnehagen.

- Jeg er veldig fornøyd med Labbetuss og jeg synes klagebrevet fra naboene er veldig beklagelig. Jeg er på ferie i Kina akkurat nå, men jeg følger med på nyhetene og har sett denne saken.

- Uten godkjennelse

Naboene som har klaget til kommunen teller hele 51 stykk og føler at eieren av hundebarnehagen har tatt seg til rette før en godkjenning av virksomheten ligger på bordet.

- Vi ønsker ikke å kommentere dette mer enn at vi stoler på at kommunen tar en objektiv og furnuftig avgjørelse. Denne hundebarnehagen drives uten god-kjennelse fra kommunen etter som det må søkes om dispens for en slik drift, uttaler en av naboene. Naboen ønsker ikke å stå fram med navn.

Støymåling

Aakenes ønsker å ta klagerne på alvor og har svart at hun har endret dagsrutinene for å hindre at hundene står og bjeffer.

- Nå har jeg bestilt støymåling av et firma som kommer hit og skal måle decibel en hel dag. Jeg ønsker ikke at naboene skal oppleve mye støy, svarer Aakenes.