En tidligere Ap-politiker i 50-årene fra Malvik er tiltalt for hatefulle ytringer etter at han skrev i kommentarfeltet at "Akhtar Chaudhry kan dra til helvete med å bagatellisere denne striden."

Grove trusler

Det var i januar at SV-politiker Akhtar Chaudhry anmeldte grove trusler fremsatt i kommentarfeltet på bloggen sin. Der hadde Chaudhry skrevet et innlegg hvor han mente at den såkalte hijab-saken burde gå videre til Høyesterett.  Saken dreide seg om en kvinnelig frisør som hadde nektet å klippe en kunde som bar hijab.

- Måtte en klok person med våpen se sitt snitt til snarest avlive Akhtar Chaudhry med et hodeskudd fordi dette avskummet på ingen måte fortjener å leve, skrev malvikmannen i en kommentar som ble publisert i Nettavisen.

Forringer demokratiet

- På det personlige plan er dette ubehagelig. Og på det prinsipielle plan er det alvorlig, for dette er et forsøk på å forringe vårt demokrat. En åpen debatt er viktig i vårt demokratiske samfunn, sa Akhtar Chaudhry til Bladet i januar.

Må møte i tingretten

Chaudry anmeldte kommentaren til politiet i Oslo og mener denne type trusler er med på å kneble ytringsfriheten.

– Jeg er glad for at statsadvokaten har tatt ut tiltale i denne saken. Det betyr at påtalemyndigheten tar dette alvorlig. Jeg har mottatt denne type trusler tidligere, dette er noe vårt samfunn ikke kan tolerere, sier Chaudry til Nettavisen.

– Saken er så alvorlig at statsadvokaten har tatt ut tiltale, sier politiadvokat Eli-Christine Nesland Paulsen til Nettavisen.

I slutten av august må malvikmannen møte til hovedforhandling i Sør-Trøndelag tingrett, tiltalt for hatefulle ytringer, skriver Nettavisen.

Støtter ikke høyreekstremister

Da saken ble kjent i januar sa leder i Malvik Arbeiderparti, Anne S. Mostervik, til Bladet at de ikke hadde lagt merke til slike synspunkter da mannen var med medlem og hadde styreverv i lokalpartiet.

- Vi støtter selvsagt ikke noen som har slike høyreekstremistiske synspunkter. Vi i Ap er ikke på den siden i politikken, og jeg synes dette er forkastelig, sa Mostervik, som la til at mannen ikke har vært medlem av partiet de siste årene.

Denne typen ytringer kan straffes med ubetinget fengsel. Strafferammen er bot eller fengsel inntil ett år, men tre år dersom det er grove trusler som fremsettes.