Den nye presidenten i Lions Club var bare seks år da bestefaren dro ham med til Leangen travbane første gang, og siden har interessen for hest vært høyst levende, med flere travhester på hjemgården i Rissa.

Fosningen Kjell Dahle gjorde hommelviking av seg for sju år siden, og har siden 2015 sittet som 1. varamedlem for Malvik Høyre i kommunestyret. Den aktive 62 – åringen avsluttet nylig en lang arbeidskarriere i Trønderenergi, der han de siste fire årene bekledde stillingen som kommunikasjonssjef.

Kommunikasjon kan på mange måter sies å være et nøkkelord gjennom livet til Kjell Dahle. I tillegg til flere år innen journalistikken, blant annet som sportsredaktør for Fosna-Folket, har han seks bøker på samvittigheten. I disse dager er han i gang med sin sjuende; en bok tilegnet Statsbygd ILs 100-årsjubileum.

Sport er nemlig en annen stor interesse, og den tidligere fotballspilleren for Hasselvik IL har hatt utallige idrettsverv opp gjennom årene, med ledelsen av EM i herrehåndball i Trondheim i 2008 som det foreløpig siste. Den mangeårige styrelederen for Sør Trøndelag Idrettskrets ble tildelt en hederspris av samme idrettskrets i 2010, og fikk Rissa kommunes kulturpris i 2011.

Nå er det Lions Club Malvik som får nyte av ildsjelens engasjement, når han det neste året skal lede lokallaget av den verdensomspennende veldedige organisasjonen som blant annet har et forpliktende engasjement i en skole for 240 foreldreløse barn i Uganda.

–Planer for sommeren?

–Jeg har vært i Riga i fire dager, og jeg var på Åge-konserten i Royal Albert Hall. Jeg har også vært i Grimstad og besøkt sønnen min. Jeg skal antagelig dekke landsskytterstevnet i Målselv for Meråker Media. Dit skal jeg kjøre bil, for jeg har aldri kjørt bil lenger enn til Majavatn.

–Har du en spesiell sommerhobby?

–Jeg har trav som hobby, og på sommeren drar jeg ofte til svenske travbaner. Jeg ofrer Bruce Springsteen-konserten og drar til Oviken for å se trav. Der er det en Rissa-hest som kan vinne.

–Hvordan tror du dine nærmeste vil beskrive deg?

–Som snill, raus og omtenksom. Så vil de sikkert si jeg er prinsippfast. Jeg rikker meg ikke når jeg først har bestemt meg for noe.

–Hva gleder du deg mest over for tida?

–Det er nok de seks barnebarna og alle i storfamilien. Så er jeg gledelig overrasket over å se at man som 62-åring fremdeles er attraktiv på arbeidsmarkedet.

–Hvor går drømmeferien?

–I år går den til Roma i oktober, etter elgjakta er over. Jeg arrangerer en tur for tjue ansatte og tidligere ansatte i Trønderenergi.

–Hva er ditt verste sommerminne?

–Sommeren 2014 som var den første sommeren etter jeg ble alene, uten at jeg vil gå mer i dybden på det.

–Og det beste?

–Det er mange like fra oppveksten i Rennebu. Før min morfar kjøpte traktor drev vi buskapen til seters med hest, og drev god gammeldags seterdrift. En fantastisk oppvekst med positive minner.

–Hva gjør du for å holde deg i form?

–Jeg går mer og mer tur. De første turene opp til Høibyen var tunge, men nå kan jeg gå dit uten å fabulere om det finnes en hjertestarter der.

–Hva må til for at du skal få sommerfølelsen?

–Hvis jeg kan sitte i kortermet eller bar overkropp og spise jordbær; da er det sommer.

–Hva er favoritten på grillen?

–Sommerkoteletter med hjemmelaget potetsalat og en god Amarone til.

–Hva leser du helst om sommeren?

–Leser politiske biografier og bøker om 2. verdenskrig. Nå leser jeg Kjell Magne Bondeviks “Et liv i spenning”. Ellers er jeg avisoman og leser alt jeg kommer over. Og da helst på papir.

–Og hva lytter du helst til?

–NRK Trøndelag. Spesielt morgensendingene fra klokken 6 og utover.

–Hvor er din favorittstrand?

–Som gammel fosning kan jeg ikke unngå å trekke frem Stokkøya.

–Hvem var din barndomshelt?

–Pappa. Han lærte meg hva rettferdighet er. Han sa alltid at frykt er oppskrytt: De fleste bekymringer blir det ikke noe av.

–Du får en hel dag til rådighet for deg selv, hva bruker du dagen til?

–Da ville jeg ordnet en god frokost, og lest aviser samtidig som jeg hører på NRK Trøndelag. Jeg ville gått meg en lang tur, gjerne rundt Stavsjøen. Det kunne vært en dag det er kamp på Lerkendal, så hadde jeg tatt med barnebarnet dit.

–Hvilken politisk sak er viktigst for deg?

–Den behandlingen vi i Høyre og opposisjonen fikk av posisjonen da vi foreslo å utrede kommunesammenslåing med Trondheim, den synes jeg var arrogant. De hadde ingen begrunnelse som holdt vann.