– Det er Fides A/S med sine aktiviteter, og Stjørdal kommunes nye sentralkjøkken, som skal inn her. Bygget skal stå ferdig og være innflyttingsklart 1. april neste år, sier Geir Arne Tronseth, prosjektleder for bygget, og ansatt i Stjørdal kommune.

Samboere

Bygget som reises har ei grunnflate på 1800 kvadratmeter.

– Det blir parkeringskjeller. De to etasjene over bakken er hver på 1800 kvadratmeter. Fides skal ha hele første etasje, og rundt 1000 kvadratmeter i 2. etasje. Kommunens nye sentralkjøkken får en fløy på knappe 800 kvadratmeter i andre etasje, sier Tronseth.

Dette betyr da at Fides har en eierandel i nybygget på 77 prosent, Stjørdal kommune 23 prosent.

200 arbeidsplasser

Roar Vikvang, daglig leder i Fides A/S, sier de rundt 40 ansatte i Fides i Stjørdal, og de vel 140 «deltakerne» attføringsbedriften har i kommunen, på tre ulike arbeidsplasser, skal flytte sine aktiviteter inn i nybygget.

– Det er klart vi virkelig ser fram til en samling av hele vår virksomhet i kommunen. Det har kvaliteter både for de ansatte og deltakerne som kommer fra aktivitetene vi i dag har på Fossliåsen, på Sutterøy og i Værnesgata. Fordeler for alle i vår drift, sier Vikvang.

Deltakere

Vikvang betegner personene som får tilbud innenfor de tre virksomhetene i Stjørdal sentrum, som deltakere.

– Vi sier deltakere om de som får dette arbeids- og aktivitetstilbudet på disse tre enhetene, som skal inn under samme tak neste år. Det er personer med utviklingshemming, som får ulike tilbud, sier Vikvang.

Han presiserer nærmere de tre enhetene i sentrum i dag, før innflytting i nybygget, på denne måten:

– Virksomheten i Værnesgata handler om arbeids og inkludering. På Sutterøy varig tilrettelagt arbeid, og til sist Fossliåsen dagsenter. Det å samlokaliseres gir oss alle en merverdi. Vi blir stående mer sammen, og får nye muligheter.

Samlokaliseringa med sentralkjøkkenet åpner, ifølge Vikvang, klare fordeler for dem som en arbeidsutprøvingsarena.

– Det er på mange måter slik vi jobber. Vi jobber med samarbeidspartnere i ordinært arbeidsliv, slik at våre folk får ut og prøve seg, sier Roar Vikvang.