Prosjektet med trivselsbenken ble påbegynt i september da Waagan så en tilsvarende benk på en strikkebutikk i Orkanger.

–Dette var ikke min idé, men jeg så den på en strikkebutikk i Orkanger og tenkte at det hadde vært artig å lage en slik på helsetunet. Så da kjøpte vi inn oppskrift, garn og utstyr, forteller Waagan.

Strikket gående

Hele prosjektet har blitt gjennomført i arbeidstiden, og ble først ferdig i mai. Ryggen på trivselsbenken har nattevakt Marianne Rudolfsen strikket, mens Waagan har strikket de fleste av ballene som utgjør sitteputen.

–Det er jo ikke slik at jeg har så mye tid til å strikke, jobben som sykepleier er travel. Men det er visse arbeidsoppgaver hvor man kan strikke samtidig som man jobber. Jeg har også strikket mens jeg har gått i korridorene, sier Waagan som alltid går med strikkepinnene i brystlommen.

Samtaler og engasjement

Beboerne har bidratt med å fylle ballene med vatt, donert garn de vil ha med og kommet med idéer til hva som kunne sys på som pynt. Også pårørende har strikket baller og levert inn.

–Selv om beboerne ikke kan strikke selv har det gitt mye glede til beboerne at det er noe som skjer. Prosjektet har skapt samtaler og engasjement. Flere synes det er artig når de ser forslaget sitt, at garnet de har levert er brukt og så videre, sier Waagan.

Prosjektet har blitt finansiert med gavemidler fra beboerne, som skal gå til å skape aktivitet på helsetunet.

Vist frem på TV

Da NRK sitt sommertog kjørte forbi Vikhammer hadde trivselsbenken blitt tatt med ned til toglinjen og kledd på en av benkene der.

Anne Helene Waagan er alltid beredt med strikkepinner i brystlommen. Foto: Bjørn Fuldseth
De som bor på helsetunet har kommet med forslag til pynten. Foto: Helene Kristiansen.