Torsdag kunne styret i Karlslyst musikkteater presentere Gjensidige Stjørdal brannkasse som ny hovedsponsor for musikalen Carl Halck. Samarbeidet ble markert med en pressekonferanse i forsikringsselskapets lokaler i Stjørdal sentrum.

Det var i august at det ble kjent at musikalen om godsherren Halck settes opp på nytt sommeren 2018, da med spel-nestor Arnulf Haga inn som ny regissør. Den ambisiøse nyoppsetningen blir et kulturløft av en størrelse som krever solid støtte på sponsorsiden,  fremhever styreleder i Karlslyst Musikkteater, John Harald Brobak:

Kulturløft

- Carl Halck er Malviks største kulturdugnad, og for å få det hele i havn er vi også avhengig av å ha lokalt næringsliv med på laget. Vi er derfor veldig glad for å ha fått med oss Gjensidige Stjørdal Brannkasse som hovedsponsor, fremholdt styreleder i Karlslyst Musikkteater, John Harald Brobak.

Gjensidige har også tidligere vært samarbeidspartner med musikkteateret, da i mindre skala. Direktør i Gjensidige, Bjørn Ove Slind, fremhever felles verdigrunnlag som en viktig årsak til at de nå velger å gå enda tyngre inn på sponsorsiden.

Felles verdier

- Vi er opptatt av å støtte opp om lokalt idretts- og kulturliv, men det er også viktig for oss å finne samarbeidspartnere som vi kan identifisere oss med, og Carl Halck har definitivt en profil som treffer oss godt, sier daglig leder i Gjensidige Stjørdal Brannkasse, sier Slind.

– Dugnadsinnsatsen i slike prosjekt er uvurderlig og denne innsatsen er av de viktigste grunnene til at vi ønsker å være med som samarbeidspartner. Vi ønsker å finne samarbeidspartnere som vi kan identifisere oss med, og dette er definitivt innenfor vårt verdigrunnlag, fremholder han.

Med forsikringsgiganten med på laget får musikkteateret det økonomiske grunnlaget de behøver for å gi musikalen det løftet de ønsker.

Høy kvalitet

– Det er spennende for oss å få være med å bidra slik at Carl Halck kunne få ny regissør på plass. Det som presteres på scenen er imponerende, det er høy kvalitet og en flott arena.  Vi gleder oss til sesongen 2018 og til det som skal skje på scenen, sier Bjørn Ove Slind.

Musikalen Cark Halck handler om den ærgjerrige og stormannsgale godsherren som regjerte på Karlslyst gård i Hommelvik på tidlig 1800-tall. Musikalen ble satt opp første gang i 2011 og har siden blitt fremført i 2013 og 2015.

Stykket er skrevet av Rakel Sivertsen, Torstein Fosmo og Magnus Teigseth Morken. Trioen ble tildelt Malvik kommunes kulturpris i 2012.