En mann i begynnelsen av 20-årene skal ha blitt ranet i Stjørdal natt til lørdag. Det skjedde ved undergangen like ved Coop Extra på Evja.

Ifølge politiet ble mannen fratatt mobiltelefon og lommebok.

– Det var to ungdommer i tenårene som tok kontakt med ham. De viste fram en kniv under hendelsen, sier politioverbetjent Eivind Guldseth ved Stjørdal lensmannskontor.

– Hadde ikke noe valg

Bladet har vært i kontakt med mannen i begynnelsen av 20-årene som skal ha blitt ranet. Vedkommende vil være anonym.

– I ettertid blir man litt sur og irritert, men jeg er selvfølgelig veldig glad for at situasjonen ikke fikk en verre utgang. Det kan fort skje når en kniv er involvert. Jeg håper at politiet får tak i dem som gjorde det, slik at ingen andre kommer ut for det samme, sier han.

Mannen var på tur hjem fra en kamerat natt til lørdag. Han anslår at det var i 04-tida. Da han passerte skateparken i Stjørdal sentrum merket han at det gikk to ungdommer bak ham. Mannen fikk en mistanke om at noe kunne komme til å skje.

– Da jeg var i undergangen ved Coop-butikken på Evja løp de foran meg. De viste fram en kniv og sa at de skulle ha lommeboka mi. Jeg begynte å løpe alt jeg kunne, men ble tatt igjen da jeg var på baksiden av Coop-butikken. De spente da kråkfot på meg. Jeg ble tvunget til å gi fra meg lommeboka og mobiltelefonen min. Jeg hadde ikke noe valg, sier han.

– Ingen artig episode

Han forteller også at han fikk flere slag i ansiktet før de to ungdommene løp fra stedet.

I nærheten av rundkjøringen på E14 møtte mannen flere personer. Han forteller at han fikk låne en mobiltelefon og ringte politiet. De kom raskt til stedet og tok han med til legevakta for en sjekk.

– Jeg har aldri sett de to ungdommene som ranet meg før. Jeg følte ikke at jeg ble så veldig redd, men det var selvfølgelig ingen artig episode. Føler likevel at jeg takler det bra, sier han.

Både mobiltelefonen og lommeboka ble funnet igjen av politiet ikke så langt unna undergangen.

– Jeg hadde ingen penger i lommeboka, og mobilen var låst med kode, så da kastet de det vel bare fra seg. Jeg må si at jeg er fornøyd med hvordan politiet har bistått i denne saken, sier stjørdalingen.

To mistenkte

Politiet har gjennom helga gjennomført flere avhør. To ungdommer ble tatt inn til lensmannskontoret basert på beskrivelse.

– De er begge mistenkt for å stå bak det vi betegner som et ran. Ingen av dem erkjenner forholdet, forteller Eivind Guldseth.

Han er sparsom med opplysninger i saken.

– Vi jobber videre med etterforskningen utover uka.

De to som er mistenkt for ranet er kjenninger av politiet, opplyser Guldseth.