Malvik kommune har avdekket feil på samtlige pasientbad ved Hommelvik helsetun.

Gulvflisene på badene i de totalt 50 pasientrommene i nybygget fyller ikke kravene til sklisikkerhet og må erstattes, ifølge virksomhetsleder ved areal og samfunnsplanlegging, Frank Johansen.

– Under ferdigbefaringen ble det kommentert at gulvflisene var glatte. Vi begynte å ettergå dokumentasjonen, og det viste seg etter hvert at det var lagt feil fliser på badene i leilighetene til brukerne. Entreprenøren har benyttet de samme flisene som i Bruket kulturhus. Badene på rommene ved Helsetunet har imidlertid høyere krav til sklisikkerhet, sier han.

Kommunalsjef Tone Østvang sier flisene er så glatte at de må byttes ut av hensyn til pasientene og personalets sikkerhet.

Retter opp feilen

Johansen er tydelig på at tabben ikke vil medføre ekstra kostnader for Malvik kommune og bekrefter at ansvarlig entreprenør tar regninga.

HENT AS har ansvaret for det kommunale byggeprosjektet på Mogjerdet i Hommelvik. Ifølge Johansen har selskapet tatt på seg det fulle ansvaret for byggetabben.

– Vi har hatt en dialog med entreprenøren. De tar ansvar for feilen. Kontrakten er veldig klar på hvilke fliser som skulle brukes.

Johansen opplyser at omleggingsarbeidet starter mandag.

– Ny flis vil bli levert i dag og arbeidet starter over helga, sier han.

Marginal forskjell

Johansen ønsker ikke å spekulere i årsaken til tabben, men poengterer at forskjellene på de to flistypene er marginale.

Virksomhetslederen forklarer at nye fliser vil bli lagt på eksisterende gulv og slår fast at en slik løsning garanterer en tilstrekkelig kvalitet på sluttproduktet.

– Det er en helt vanlig måte å gjøre det på. Kvaliteten vil bli like god.

Ikke fokus

Markeds- og utviklingsdirektør i HENT AS, Knut Alstad, bekrefter at entreprenøren tar ansvar for å rette opp de 50 baderommene.

- HENT tar ansvar for å få dette i stand til overlevering som planlagt. Skyldspørsmålet og kostnad er ikke noe vi har fokus på for øyeblikket. Ferdigstillelsen av et flott prosjekt er viktigst nå, slik at byggherre og brukere får tatt i bruk bygget som tiltenkt, skriver Alstad i en SMS til Malvik-Bladet fredag kveld.

Utsetter flytting

Malvik kommune planla i utgangspunktet å ta i bruk de nye sykehjemslokalene onsdag 22. april.

Østvang opplyser at flyttingen fra Malvik sykehjem nå er utsatt til 6. mai.

– Vi må sikre at det foregår forsvarlig drift her fra dag én, sier Østvang og legger til:

– Det er ingen dramatikk i akkurat det. Det er ikke så uvanlig at det blir forsinkelser i større byggeprosjekter.

Fredag ble tillitsvalgte, brukere og pårørende ved Malvik sykehjem orientert om situasjonen.