- Det ble søkt om fellingstillatelse etter at det ble funnet to døde lam på tirsdag og fire døde voksne sauer onsdag morgen. Disse fire var tatt natt til ondsdag og var dermed helt ferske. Vi har gått på sporet etter bjørnen i hele dag, sier Einar Kolden, leder for det kommunale skadefellingslaget i Meråker.

Åtte mann

Fellingstillatelsen kom nesten umiddelbart etter at det ble påvist ferske kadaver. Fellingstillatelsen gjelder fra onsdag morgen og en uke framover.

- Vi har vært ute med åtte mann i dag. Vi har gått etter bjørne i hele dag, men uten å lykkes. Nå er jakta innstilt for dagen, sier Einar Kolden når Bladet snakker med ham i halv fire-tiden onsdag ettermiddag.

Fossvatna

Også disse seks siste kadavrene er funnet i området rundt Fossvatna, på sørsiden av dalføret. Dette er omtrent i det samme området som det også ble funnet døde sauer like før helga.

De fire sauene som ble funnet ondag morgen, var drept av bjørne i løpet av natten før.

Les også: Bjørnen slår sau i Meråker igjen

Lytteposter

- Hva skjer videre framover?

- Jakten er innstilt foreløpig. Men saueierne følger med på radiosenderne som er festet på en del sauer. Kanskje blir det også satt ut lytteposter for å høre etter bjeller. Så får vi se hva som skjer, sier Einar Kolden.