Teknisk ansvarlig Thor Henning Amdahl og trafikkfaglig ansvarlig Widar Wahl er begge sterkt inne i bildet i Trafikkselskapet AS, som holder til i Trondhiem. Dette selskapet har fått en halv milllion kroner fra Generalkonsul Adolf Øiens Etablererstipend.

Et annet firma, Technikum AS, har fått samme beløp.

Paradigmeskifte

Trafikkselskapet AS utvikler kjøresimulert opplæring. Ifølge juryen har selskapet et sterkt tream som har jobbet systematisk med å skaffe seg nettverk og alliansepartnere.

Videre heter det i begrunnelsen at selskapet anvender og videreutvikler kjent teknologi på et nytt marked. Dette vil kunne endre forretningsmodellen og bidra til et paradigmeskifte innen kjøreopplæring.

Kjøreopplevelse

- Med en fullskala bilsimulator som vil være på plass før jul, skal vi få en kjøreopplevelse som er identisk med bilen ute i gata. Vi kan gi en mer realistisk kjøretrening. Vi kan gi en mer effektiv og persontilpassa trening. Vi kan trene utrykningssjåfører og eldre sjåfører i tillegg til nybegynnere. Vi skal skape en ny stor bedrift i Trøndelag med store eksportmuligheter for det som vil bli norsk utviklet læringsprogram for bilkjøring, sier dagllig leder Ståle Svenning.

Mtit

I tillegg til Widar Wahl og Thor Henning Amdahl fra Stjørdal består gründergruppen i Trafikkselskapet AS av styreleder Erik Haugane, daglig leder Ståle svenning og forretningsutvikler Patrick Carstens, som alle tre bor i Trondheim.

Stipendet på en halv million kroner ble overrakt på næringslivskonferansen Manifestasjon 2016 torsdag 29. september.