- Vi lå og sov da jordskjelvet startet. Det var en vanvittig risting, sengene hoppet opp og ned og flyttet seg rundt i rommet. Vi skjønte egentlig lite av hva som skjedde med en gang, sier Kyrre Auran, som er på ferie i Kos by sammen med kona, Ann Margrethe Lyse Auran og de to sønnene, Emil Kristoffer Auran (16) og Mads Andre Auran (13).

Dramatisk

Familien fikk rasket med seg det aller nødvendigste før de evakuerte ut fra leilighetshotellet de bodde på.

- Da vi kom oss ut ble vi anvist til en parkeringsplass av nattevakten ved hotellet. Der tilbrakte vi, og resten av gjestene, resten av natten. Vi fikk hentet oss noen madrasser fra solsengene ved bassenget.

- Hvordan opplevdes hendelsen?

- Dramatisk. Vi voksne og eldstemann føler jeg hadde en ganske rasjonell reaksjon, mens det nok opplevdes mer sjokkerende for minstemann, sier Auran.

Etterskjelv

Familien har ennå ikke fått flyttet inn på rommet sitt igjen.

- Det kommer stadig små etterskjelv, så vi har ikke fått kommet oss inn i leiligheten igjen. Det vises også sprekker på bygget vi bor i etter jordskjelvet, så vi vet ikke helt hva som skjer.

Lite informansjon

Familien fra Malvik er bare halvveis i ferien, de har ei uke igjen i Kos.

- Vi har hørt veldig lite fra turoperatøren. de som er på stedet vet veldig lite om hva som skjer, og hvis vi ringer nødnumeret, får vi også vleidig lite informasjon. Det vi vet har vi for det meste fått med oss gjennom media, sier Kyrre Auran.

Familien Auran fant en plass på tennisbanen ved hotellet der de slo seg til for natten. Foto: Privat
Mange lå også på en parkeringsplass ved hotellet. Foto: Privat