Hos Bjørgs Trafikkskole er det full fart hele sommeren gjennom.

– Her har vi ikke sommerferie nei. Vi kan ta ferie senere i året. Det er mange som ønsker å kjøre opp til moped og til motorsykkel, og det er mange som planlegger kjøreopplæring i god tid og de ønser å bruke ferien på opplæring, forteller daglig leder Bjørg Reitan.

De har aldri hatt mer å gjøre, og bedriften har i disse dager utvidet staben. De teller nå seks årsverk, inkludert seks trafikklærere.

Også hos Holms Trafikkskole bekrefter de at det er travelt i sommer. Mange vil bruke sommerferien til å kjøre ferdig timene for bilopplæring, men også her er det mange som tar opplæring på MC og på moped.

Mye å gjøre

- Vi teller 2,5 årsverk og vi er bare kjøreskolelærere som jobber her. Vi satser på å ta unna kontorarbeid fortløpende selv. Nå er vi pålagt å avvikle ferie, så vi har en lærer ute i sommerferie. Hadde vi ikke hatt det, hadde det ikke vært så travelt akkurat nå, sier faglig leder Erik Holm.

Holm er så travel at han strever med å besvare telefonen, men han ringer tilbake så fort som mulig.

Også hos Stjørdal - Meråker Trafikkskole er det full aktivitet gjennom sommeren. Skolen kjører i gang nye kurs i løpet av juli innen traktor og etterutdanningskurs for yrkessjåfører. Skolen satser også stort på intensivkurs innen trafikkopplæring og de tilbyr overnatting til elevene.

Intensivkurs

- Akkurat nå har vi elever fra Svalbard, Nesna og Singapor på intensivkurs her. Flere vil bruke ferien sin på å kjøre opp, sier Lene Høyseth hos Stjørdal - Meråker Trafikkskole.