Torsdag kveld kom en forbipasserende over et skadet rådyr i grøfta ved Gråbrek mølle i Stjørdal.

– Rådyret lå der med knekt fot og innringeren mente det kan ha blitt påkjørt eller skadet av en slåmaskin. Det er vel litt tidlig for slåmaskin i Stjørdal, så det er nok mer sannsynlig at det har blitt påkjørt av en bil, sier politioverbetjent Svein Erik Gjølmesli ved Stjørdal politistasjon.

Han minner om at pliktene ved påkjørsel av vilt.

– Politiet er ikke fornøyd med at folk kjører på dyr og lar være å varsle. Det er plikt om varsling og straffbart å ikke gjøre det. Og så er det aspektet med dyrelidelse, at rådyret lå der med knekt fot. Alle kan tenke seg hvor vondt dyret må ha hatt det, sier han.

Gjølmesli sier at mange er usikre på hvem de skal ringe om det skjer et uhell på veien.

– Det er veldig enkelt, politiet skal varsles på 02800. Vi har alle nødvendige telefonnumre til viltnemnder, ettersøksringer og andre, så du trenger ikke å bruke en kalori på det, sier han.

Tidligere på dagen, rundt klokka 12.30 varslet SJ Norge om påkjørsel av reinsdyr på Meråkerbanen mellom Storlien og Kopperå. Viltnemda ble først varslet, senere også politiet. Det er litt uklart om det var ett eller flere reinsdyr som ble påkjørt.

PS: I ettertid har Bladet fått informasjon om det ble foretatt kantslått i området samme dag og at dette trolig er årsaken til rådyrets triste skjebne. Dette ifølge viltnemda som var på stedet.