De siste dagene har sola utrolig nok vist seg frem hver eneste dag. Og det skal den også i helga. Hjemme hos Marit Larsen og Stein Joar Valø var stemningen god da Bladet stakk innom. De var bestemt på at et lite glass hvitvin på terrassen i sola før de skulle på Blues in Hell, var helt riktig.

– Jeg har fått besøk av Anita og Ann Randi og vi har tenkt oss på blues. I dag er det som i gamle dager med blues, finvær og vi samles etter en lang pandemi. Vi gleder oss for å treffe folk slik vi gjordet før, sier Marit.

Stein Joar er på vei til hytta og Marit har damehelg med venninnene. Sola og værvarselet med bare godvær får alle til å smile bredt i varmen.

Værflyktning

– Nå blir blir det blues på kveldene og solveggen på dagtid?

– Vi tar det litt som det kommer. Pandemien har lært oss at vi må ta ting på sparket. Etter som at det er så fint vær, så er det sikkert masse folk ute. I alle fall håper vi det. Både på kveldene og i sentrum i morgen, sier Marit.

Venninnen Anita ser i alle fall frem til resten av helga.

– Jeg er så lei av regn at jeg er rett og slett værflyktning. Finvær her i Stjørdal er helt topp, sier Anita som kommer fra Brønnøysund.

Er heldige

Vakthavende meteorolog, Martin Granerød ved Meteorologisk Institutt forteller at vi er heldig med været for helga og uka som kommer.

– Det ser ut for at dere er heldig nå. Sommeren kom sent men godt. Det er et høytrykk ute i Norskehavet som holder lavtrykkene på avstand, så det ligger an til å bli en veldig flott helg. Med sol og omtrent skyfri himmel. Temperaturen vil ligge opp mot 20 grader midt på dagen, både lørdag og søndag. Men nattetemperaturene vil være kjølige og vil ligge på 6 til 8 grader på natt og tidlig morgen. Også er det uttrykk for litt lavt skydekke med tåkeskyer tidlig på morgenen, men er dere heldig så slipper dere det også.

Høytrykket holder stand videre fremover og det ser ut for at dere er heldige neste uke. Mandag til torsdag og kanskje fredag vil det blir lange perioder med sol og med temperaturer på rundt 17 til 20 grader midt på dagen. Det vil bære lave nattetemperaturen, men det er vel sol og varme på dagen de fleste vil ha.

Fin start på høsten

– Varmere enn i sommer?

– Ja. det er en fin start på høsten. Det er et blokkerende høytrykk som ligger gunstig til for Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland. Det gir veldig mye flott vær fremover i disse landsdelene.

– Holder godværet til over neste helg

– Det er for tidlig å si, men det ser bra ut til torsdag. Forhåpentligvis kan det også holde litt til, sier Granerød.