Fylkesmannen har konkludert med at kommunen har kuttet ulovlig i tilbudet til skoleelever som har krav på spesialundervisning.

Kuttene rammet 180 elever i Stjørdal. Stjørdalspolitikerne har fått beskjed om å rydde opp.

La elevene få nok ressurser

Leserne på bladet.no reagerer sterkt på skolekuttene, og flere har kastet seg inn i debatten.

"Slik gikk det i kommunen der man kuttet ulovlig i elevers tilbud om spesialundervisning – vedtakene ble erklært ulovlige, og underkjent. Stjørdal kommune må fatte nye vedtak. I artikkelen står det: "Stjørdal har skviset skolebudsjettet over flere år. Undervisningen drives helt på kanten av det lovlige". Nei, ikke helt på kanten av det lovlige – faktisk over kanten – altså ulovlig", skriver Ole Petter Olsen, som er én av de ivrige debattantene.

"Min bønn til politikerene er at de må prøve å tenke mer på følgene til hvert enkelt barn, hva vil vedtaket/innsparingen/omorganiseringen medføre i hverdagen. Følg opp administrasjonen på hver enkelt skole, få rede på hvordan undervisningen legges opp og at ressursene brukes der de skal, det er ikke alltid slik når timene skal fordeles. Like mye energi på oppfølging må brukes på pp-tjeneste og videre inn i helsevesenet", er noe av det Olav Bjørngaard skriver i debatten.

Politikere har også kastet seg inn i debatten med leserne på bladet.no, og både Rune Hegge (SV) og Ivar Vigdenes (SP) engasjerer seg.

Si din mening om saken her!