Fredag åpner portene til Stuguvoldmoen og en ny Tydalsfestivalen, festivalen som har avløst den tradisjonsrike trekkspillfestivalen i fjellgrenda Stugudal.

400-450 tydalinger er klar til å ta i mot flere tusen festivalgjester, og festivalsjef Borgar Kulseth Kirkvold er rimelig trygg på at alt er klart til årets festival.

- Vi er i rute og nå gleder vi oss veldig til å komme i gang. Og nå ser værgudene til å spille på lag med oss. Det så dystert ut, men nå loves det oppholdsvær og til og med sol i løpet av festivalhelga, sier Kulseth Kirkvold.

Gleder seg til Maggio

Det er et rikhold program tydalingene kan tilby festivalpublikummet i helga. Fredag entrer blant annet svenske Veronica Maggio scenen. Det mener festivalsjefen kanskje er den største artisten som har gjestet Tydalsfestivalen.

- Det blir for meg et høydepunkt i helga. Men vi har mange gode artister begge kveldene, og så håper jeg at vi kan friste mange til å ta turen til familieprogrammet lørdag. Da kommer Rasmus & Verdens beste band, Angelina Jordan fra Norske Talenter og lokale elever fra kulturskolen i Tydal og Selbu. Det blir bra, sier Kulseth Kirkvold.

Andre kjente gjester er Staut, Hellbillies, Katastrofe og Stayzman & Lazz.

Lokal vri på det meste

Tydalsfestivalen har et stort fokus på det lokale. Det betyr at det meste av maten og drikken som selges i løpet av helga er lokal. Selve hjertet i denne satsningen er den store lavvoen som er plassert midt i festivalområdet.

- Vi har bestemt oss for å være litt annerledes enn mange festivaler. Derfor har vi stort fokus på lokal mat og drikke. Det har blitt godt mottatt av festivalgjestene våre. Så det vil vi fortsette med, både i lavvoen og alle kioskene vi har på området, sier Kulseth Kirkvold.

Tak på 8000

I fjor solgte Tydalsfestivalen 6400 festivaldøgn, og de håper å slå dette tallet nå i helga. Men festivalen vil aldri bli mye større. Arrangøren har nemlig satt et tak på 8000, 4000 besøkende hver kveld.

- Interessen og salget har tatt seg opp veldig de siste dagene og ukene. Så vi anbefaler at folk handler billett på forhånd på nett. For vi kan som sagt ikke garantere at du får kjøpt billett ved inngangen. Er det fullt, så er det fullt, avslutter Kulseth Kirkvold, som ønsker alle malvikinger, meråkerbygger og stjørdalinger velkommen til Tydalsfestivalen i helga.