Joker Engros ble i januar kjøpt opp av firmaet VRM Drift, og styres nå av daglig leder Geir Kirkbak fra Skatval, som er styreleder og hovedeier av begge selskapene.

I tillegg står Kirkbak bak nyetableringen av Gulvfag Norge AS med hovedkontor på Stjørdal, som starter sin rekrutteringsprosess i disse dager.

– VRM Drift er et vaktmester og renholdsselskap med hele Midtnorge som nedslagsfelt, og eier Joker Engros 100 prosent. Joker Engros selger blant annet rengjøringsprodukter, renholdsmaskiner og arbeidsklær for storhusholdning i butikk og ved oppsøkende virksomhet. I tillegg vil butikken starte egen webshop som skal være klar til åpningsdagen, sier Geir Kirkbakk

VRM Drift har 13 ansatte, mens Joker Engros har 7 ansatte.

De to firmaene passer som hånd i hanske, med renhold og vaktmestertjenester på den ene siden, og salg av renholdsprodukter og maskiner for storhusholdning på den andre, sier salgskonsulentene Jan Thomas Ottervig og Tom Henriksen, som er svært glad for å ha en arbeidsgiver som er opptatt av inkluderende arbeidsliv, og som har vært opptatt av å finne arbeidsoppgaver som passer for den enkelte arbeidstaker.

Langtidssykemeldte fikk jobb

– Etter en lengre sykmelding på grunn av dårlig helse, var jeg spent på om jeg fikk komme tilbake til jobb. Men, takket være en svært velvillig Geir Kirkbak, er jeg nå salgskonsulent på heltid, og stortrives i et firma som er i sterk vekst, sier Jan-Thomas Ottervig.

– Jeg har vært rusmisbruker i 25 år, sier Tom Henriksen fra Frosta, og har vært i NAV-systemet en stund på jakt etter jobb. At jeg fikk arbeidsutprøving i Joker Engros og senere fast 100 prosent stilling her, er bare helt fantastisk, sier Henriksen som ikke kan få fullrost sin arbeidsgiver nok

Godt samarbeid med NAV

– Som arbeidsgiver har jeg et svært bra samarbeid med NAV, og vi har hatt flere langtidssykemeldte på arbeidsavklaring her hos oss. Jeg er svært godt fornøyd med de vi har fått hit, og samtlige har fått fast jobb etter utprøving. Jeg vil nok lete etter flere dyktige folk gjennom NAV etter hvert som vi øker bemanninga, tror Kirkbak.

– Ved å samle de to aktørene Joker Engros og VRM på Stjørdal, sparer vi fraktkostnader til kundene og får et større nedslagsfelt med hensyn til kunder. Vi blir mye mer effektive, og har mulighet til å utnytte kompetansen innen vårt fagfelt på mange måter, sier Kirkbak.

VRM Drift har flere store kunder som Scandic Hell, Vennatrøgruppen, Mindes Hus og Møller Bil, for å nevne noen. I tillegg har selskapet ansvar for renhold og vaktmestertjenester i 18 borettslag i nærområdet. Med et salgstall på drøyt 15. millioner i 2016, er vi svært godt fornøyd med utviklinga. Undersøkelser viser også at kundene våre er fornøyd med våre tjenester, forteller daglig leder Geir Kirkbak.