Det rådet enforventningsfull stemning ved togstasjonen i minuttene før NRK gikk på luftamed direktesending fra Sommertoget i Hommelvik. Sentrum var stappfull avskuelystne som hadde møtt opp for å få med seg begivenheten.

Syriske Azad Touti(12) fra Grønberg var en av dem som bidro til å sette Hommelvik på kartetgjennom sendingen. I tospann med leder for kulturenheten i Malvik kommune; ArveRenå, fortalte Azad programleder Jenny Skavlan om Sommermalvik som han har værtdeltager i tre år på rad.

Spennende å være på TV

– Det var bra å værepå NRK på første gang. Det var ganske spennende og morsomt, fortalte en opprømtAzad etter sendingen tirsdag kveld.

Hvilketilbakemeldinger har du fått?

– Jeg har fått mangefine kommentarer om at de fikk se på meg på NRK, og nå må jeg gå hjem og se pådet selv og se hvordan det gikk, smiler Azad.

– Vi hadde noen småprøver og jeg fikk viter hvordan det skulle bli og hvordan vi skulle sitte ogsånn. Jeg vet ikke hvorfor det ble akkurat meg, men jeg hadde lyst da. Jeg blespurt av Sommer-Malvik om jeg ville være med, forteller 12-åringen.

Svært mange ville ha med seg direktesendingen fra Hommelvik. Foto: May E. Lund

På rundtur med NRK Super

En annen ung dame gjorde også sitt for å promotere hjemstedet da NRK Sommertoget gjestetHommelvik. Vilma Hell (10) var nemlig plukket ut til å være guide for NRKSupers Margrethe Røed under en live-sending på det sosiale mediet Instagram.Rundturen foregikk på sykkel:

– Jeg tok henne medtil Skateparken, friidrettsbanen på Øya og Karlslyst gård. Til slutt dro vi nedtil fjæra, forteller Vilma. 10-åringen bedyrer at hun var spent førlive-sendingen.

– Jeg haddesommerfugler i magen og var redd for å si noe feil . Men det gikk ganske bra.Jeg har fått mange fine komplimenter, forteller hun.

– Hvordan var det åhilse på Margrethe fra NRK?

– Hun var ganskemorsom. Alle var positive og hyggelige, forteller Vilma.

Lokalhistorie på TV

Johan Nygaardvold ogarbeiderbevegelsen var selvsagt blant temaene som fikk mye oppmerksomhet da detpopulære TV-programmet gjestet Hommelvik. Blant andre lokale medvirkende varinnehaver av Cafe Rampa; Stein Hofstad. Hofstad fortalte historien om pakkhusetsom på nittitallet ble ombygd til restaurant og etter hvert fikk en enormpopularitet midt i hjertet av Hommelvik.

Jonas Skybakmoen underholder fra Sommertoget. Foto: May E. Lund
Vilma Hell (10) guidet NRK Supers Margrethe Røed på sykkel rundt i Hommelvik. Foto: Privat