Steffen Blekkan og David Paulsen i Sport1-butikken i Kjøpmannsgata i Stjørdal er ikke Manchester City-supportere, men de ser gjerne på verdensstjerna Erling Braut Haaland.

Nå har de også drakten til den norske fotballspilleren, til glede for supportere og fans i Stjørdal.

– Vi fikk inn draktene for et par uker siden og har allerede solgt nærmere tretti drakter, sier Blekkan i kjelleren i butikken.

Haaland effekt

Butikken selger sko fra Manchester Citys sko-leverandør Puma og den norske leverandøren har skaffet dem drakter.

– Vi selger drakter fra klubbene Milan og Manchester City. Men det er City-draktene som har tatt av, sier Blekkan.

– Manchester City har ikke så stor supportergruppe i Norge?

– Nei, det har de ikke , men Erling Braut Haaland drar opp salget. Er du norsk så spiller det ikke noen rolle om du er City-tilhenger eller ikke. De kjøper drakten uansett.

– Vi har ingen City-tilhengere på butikken, men vi digger Haaland, sier Blekkan. Foto: Richard Bakken

Hoppende glade

– Fornøyde kunder?

– Ja, herregud. De går hoppende glade ut av butikken. Det er en stor ting for mange. Det er mange som følger med Haaland og synes at det er artig at han gjør det så bra. Det er stas å ha en nordmann som gjør det bra.

– Årets julegave?

– Ja, det tror jeg absolutt at den kan bli. Jeg ser at alle som er inne i butikken sier at den drakten er veldig kul. Spesielt de unge synes det er svært. Det er mange som maser om å få den drakten av foreldrene sine. Noen har fått den allerede, mens andre må nok vente til de pakker opp gavene som ligger under juletreet.

Håper på Ødegaard drakter

– Dere har ikke drakter fra storklubber som Arsenal eller Manchester United?

– Det ville vært bra å hatt Arsenal-drakter, i og med at Martin Ødegaard spiller så bra, men det har vi ikke foreløpig. Men vi har kontakt og jobber med å skaffe drakter fra de største klubbene som Arsenal og Manchester United. Det er ikke sikker det skjer før jul, men vi jobber med det. Dette er ikke en vare som man kan bestille og få levert, sier Steffen Blekkan.

Blekkan forteller at de selger drakter fra barnestørrelse og opp til voksen.