– Vi synes det er viktig å bruke anledningen til å gjøre noe fint for andre. Nesten hele russekullet har allerede meldt seg og sagt at de vil være med, og folk er ekstremt engasjerte, sier Kristine Holden, en av dem som sitter i aksjonskomiteen.

Stordugnad

«Krafttak mot kreft» er Kreftforeningens årlige stordugnad i kampen mot kreft. Kristine Holden opplyser at pengene i årets aksjon går til forskning på kreft med spredning.

– De fleste med kreft overlever i dag, ifølge statistikken. Men spredning er et fryktet ord, som fører til mye større usikkerhet rundt fremtiden. Hver eneste krone kommer til å gå til forskning på nye behandlingstilbud, sier hun.

Saken fortsetter under bildet.

Aksjonssjefene Guro Øye (til venstre) og Kajsa Eline Bjørnås håper de blir godt mottatt av malvikingene. Foto: Privat

Malvikrussen kaller den landsomfattende aksjonen for årets viktigste russeknute.

– Vi har satt oss et mål om å samle inn mer penger enn noen gang. Vi skal slå Malvik-rekorden i år. Det blir artig å se om vi klarer det, og vi er sterke i troen, understreker Holden.

Hun opplyser at dagens rekord er på 145.000 kroner.

Kommer på besøk

Krafttaket varer fra 5. mars til 13. mars. Russen kommer til å gå fra dør til dør førstkommende lørdag.

– Mange har satt av lørdagen til dette. Vi skal gå rundt i hele Malvik så langt det lar seg gjøre, sier Holden.

I år har de ikke med seg bøsser, men digitale QR-koder. Det vil også være mulig å gi bidrag via Vipps på nummeret 461021.

I tillegg kan du donere penger via denne lenken.

– Det er førstkommende lørdag vi i hovedsaklig kommer rundt på besøk, men det kan hende enkelte går utover i neste uke også, sier Kristine Holden.