Nå legges en ny båt på Stor-Drakstsjøen i Selbu kommune. Malvik Jeger- og Fiskerforening eier båten, og er glade for å gjøre fiske og friluftsliv mer tilgjengelig i nærområdet.

Det skriver Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) i en pressemelding.

Leder i Malvik Jeger- og Fiskerforening, Per Arne Pettersen, er selvsagt glad for gaven de nå har fått.

– Nå blir det enklere for både enkeltpersoner og familier å komme seg på fisketur, eller bare ta en rotur for å nyte naturen i området rundt Stor-Draktsjøen. Her er også fine muligheter for å slå opp telt, henge opp hengekøye og det er mulighet for aktivt friluftsliv flere steder rundt vannet.

Gave fra Statskog

Båten er én av til sammen femti båter som Statskog ga til Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) i forbindelse med NJFFs 150årsjubileum. Jubileet var i 2021, men på grunn av pandemien så ble utlånsordningen av båten utsatt. Nå blir den endelig tilgjengelig.

Statskog er Norges største grunneier, og en viktig tilbyder av jakt og fiske til allmennheten. De har stor sans for at NJFF tilrettelegger slik at folk kan komme seg på fisketur:

– Statskog skal fremme bærekraftig, høstingsbasert friluftsliv. NJFF gjør en formidabel jobb på dette området og er en god og viktig samarbeidspartner for oss. Med båter som jubileumsgave legger vi enda bedre til rette for fiske og berømmer samtidig NJFFs smarte utlånsordning, sier Gunnar Lien, direktør i Statskog.

Administrerende direktør i Statskog, Gunnar Lien, er glad for å kunne bidra til at enda flere kan benytte seg av naturen i nærområdet. Foto: Line Mette Finnøy

Fisketur skal være enkelt

– Det er vårt mål at fisketurer og naturopplevelser skal være lett tilgjengelig for folk flest, sier Pettersen

Han er veldig glad for at Malvik JFF ble tildelt en av båtene, og at grunneieren Thomas Angells stiftelse har sagt ja til at de kan ha båten der som et tilbud.

NJFF kan fortelle at medlemsbåtene generelt er utrolig populære. Flere legger opp Norgesferien etter hvor og når båtene er ledige, og reiser fra vann til vann med disse som utgangspunkt. Alle som er medlem i NJFF kan nemlig bruke hvilke båter de ønsker, uavhengig av hjemsted. Men enda viktigere, mener Malvik JFF-leder Pettersen, er at folk i bosatt i Værnes-regionen kan ta i bruk og bli kjent med flere steder i nærområdet sitt.

– Det er lite som slår følelsen av at en fisk biter på kroken! Det bør alle få oppleve, sier en engasjert foreningsleder.

Han fremhever i tillegg bonusen du får ved å skaffe egen mat.

– At du i tillegg da kan spise en middag som du har skaffet helt selv, er en bonus. Det gir en god mestringsfølelse å kunne skaffe sin egen mat. Og om fisken ikke biter, har du likevel fått en flott dag ute i naturen.

I Stor-Drakstsjøen er det godt med ørret, som smaker helt nydelig stekt i panna med rømme til.