- Vi ser hvor nivået ligger og fikk oss en ordentlig lærepenge

Det ble et tøft møte med 2. divisjon for Stjørdals-Blink.

Sander Kartum sto for hjemmelagets største og eneste kvalifiserte målsjans på Nye Blinkbanen lørdag.   Foto: Anders Fossum

Sport

Hødd vant komfortabelt 3-0 på Nye Blinkbanen i serieåpninga lørdag.

Hjemmelagets trener Are Tronseth var skuffet etter kampen.

- Jeg hadde god tro på at vi kunne vinne kampen, men både spillerne og vi på siden lærer noe etter en slik kamp, sa Tronseth til Bladet etter 90 spilte minutter i solskinnet foran 400 tilskuere.

God kontroll

Motstanderne fra Ulsteinvik hadde stort sett god kontroll gjennom det meste av kampen.

Stjørdals-Blink startet kampen bra, men utover i første omgang ble det for mange tapte dueller og ugunstige balltap.

- Vi ser hvor nivået ligger og fikk oss en ordentlig lærepenge. Både på tempo og duellspill. I dag er vi et knepp bak hele veien. Vi fikk oss noen tankevekkere, sier Are Tronseth.

Skapte lite

- Overrasket over hvor solide Hødd framsto?

- Nei, de gjør mye av det vi hadde fokus på før kampen. Men de er vant til et høyere tempo. De vinner alle femti-femti-duellene og da havner vi på etterskudd hele tiden, sier Tronseth.

Stjørdals-Blink maktet knapt å skape én kvalifisert målsjans lørdag ettermiddag,

- Vi møter et bra lag. De flytter beina raskt og dekker rom. Hødd vil helt sikkert være blant de tøffeste motstanderne i år. Det er en grunn til at vi ikke skaper mer enn vi gjør, sier Tronseth.

Umarkert

Hødd tok ledelsen etter cirka 15 minutter ved kaptein Steffen Moltu, etter at han fikk stå umarkert på fem meter og heade ballen inn bak Stjørdals-Blinks keeper Thomas Lia.

Etter dette styrte Hødd mye av banespillet og det var også de som skapte de fleste sjansene. Men flere mål ble det ikke i omgangen, og gjestene fra Ulsteinvik kunne gå i garderoben med ledelse 1-0.

Offensiv etter pause

Stjørdals-Blink gikk hardt ut etter pause, men i stedet for en utligning fikk de 0-2 i sekken allerede etter fem minutter av omgangen. Også denne gangen etter markeringssvikt i forbindelse med et langt kast. Målscorer var Eirik Haugan.

Men selv etter den kalddusjen fikk Stjørdals-Blink flyttet spillet lengre opp i banen, og utover i omgangen hadde de ballen mye. Men dessverre klarte de ikke produsere nok store sjanser.

0-3 kom i 81. minutt, besørget av innbytter Markus Kvame Naglestad, noe som også ble sluttresultatet.

Stjørdals-Blink stilte med følgende lag:

Thomas Lia

Lars Ramstad - Bjørnar Hove - Vegard Fiske (K) - Børge Tronsmo Sonflå

Sander Erik Kartum - Simen Nordskag - Ole Kristian Rødahl (Marius Augdal)

Jørgen Selnes Sollihaug (Stian Nyhus) - Sondre Hopmark Stokke - Andreas Weigner Rye (Nedzad Sisic)