Norges Fotballforbund (NFF) budsjetterer med 11 millioner kroner til jentesatsing mens boligbyggelaget OBOS har gått inn som generalpartner for Toppserien for kvinner de neste fem sesongene fra 2018 til 2022.

– Denne avtalen vil gi kvinnefotballen et enormt løft. Midlene gir oss kraft til å sette fart, men i tillegg er dette en viktig anerkjennelse av vår kommersielle verdi, sa daglig leder i Serieforeningen for kvinner, Hege Jørgensen, til fotball.no etter at OBOS-avtalen var inngått.

Også Norsk Tipping har gått inn med 20 millioner til kvinnefotballen fram til 2020.

Lokalt nivå

På lokalt nivå har Tangmoen IL og Sparebank1 innledet et samarbeid som kun gjelder jente- og kvinnefotballen i klubben.

Prosjekt

– Denne avtalen er på prosjektbasis i år med mulig opsjon for ytterligere to år, sier sportslig leder Joakim Korstad i Tangmoen IL. Han og Tangmoen-leder Kristian Nisja kan glede seg over en stor økning av antall spillere i klubben for tiden, både på jente- og guttesiden.

– Vi har omtrent 320 spillere fordelt på like mange jenter og gutter, sier Kristian Nisja. Klubben har jentelag i alle årsklasser fra 12 år og opp til senior bortsett fra jenter 17 år.

– Jenter 19 år er nedprioritert og derfor har vi løftet 17-spillerne opp på seniorlaget, sier Korstad som beskriver samarbeidet med banken som både gledelig og spennende.

Temakvelder

– Banken har mer fokus på å støtte prosjektlignende tiltak og ikke inngå mangeårige avtaler, sier banksjef Lill Bente Mæhla Totland i Sparebank1. I avtalen mellom de to partene ligger det blant annet at banken skal synliggjøres hos klubben og at banken kan arrangere temakvelder for Tangmoens medlemmer.

Like flinke

Joakim Korstad mener at det blåser en offensiv vind innen jentefotballen i stjørdalsdistriktet for tiden.

– Bortsett fra hos Stjørdals-Blink så mener jeg at alle de andre klubbene er like flinke som oss i Tangmoen med jentefotballen, sier Korstad som er bosatt i Remyra ILs nedslagsfelt mens Stjørdals-Blink er klubben i hans hjerte. Derfor gleder det han litt at Tangmoen og Stjørdals-Blink har et samarbeid om et jentelag i 11-årsklassen.

Lykkes

– Hvorfor lykkes dere med jentefotballen, Korstad?

– Jeg tror at det blant annet har med tradisjon å gjøre. Tangmoen har i mange år vært kjent for å ha mange lag på jentesiden, sier den sportslige lederen.

– Et annet viktig moment er at vi i Tangmoen hele tiden har vært flink til å legge til rette for at våre spillere kan kombinere fotball med andre aktiviteter. Det er det ikke alle klubber som har vært, sier Joakim Korstad.