- Er det rett da? Det var veldig langt! Funksjonæren måtte se på begge sider av målbåndet.

Utøveren Thomas Reitan fra Skatval var veldig fornøyd selv med ny pers på stevne i Flora.

Fra 8.82 og ny pers i første kast, til 9.70, nesten i enden av gropa, i andre kast - og enda en ny pers samme kveld.

- Jeg kastet litt mer rett fram. Da ble det lengre, forklarer Thomas Reitan som var en av de unge utøverne på årets første stevne i årets Friidrettskarusellen mandag.

Allsidig utøver

- Det er veldig artig å være med her. Jeg trener ikke friidrett, men er med når det er stevner, forteller Fram-utøveren.

- Du holder kanskje også på med en annen idrett?

- Ja, jeg spiller fotball. Og jeg går på ski og skiskyting. Og så driver jeg med musikk i tillegg. Spiller trombone og gitar.

Fløy høyt og langt

I lengde var utøvere fra Stjørdal City i aksjon med både høye og lange svev. Arrangørene er spesielt fornøyd med å få med disse sporty deltakerne, som viste gode takter tidlig i sesongen. Det er andre året Stjørdal City stiller med deltakere, og utøvere herfra var de eneste som sprang 800-meteren, får Bladet opplyst i sekretariatet.

Stevneleder Oddbjørn Horten syntes Flora IL var heldig med kvelden. Det var et strålende vær, god stemning og utøvere i alle aldere. Tilsammen var det 70 - 74 startende, omtrent det samme som de foregående årene.

F.v. Lise Horten Hegli, Mali Kristin Hegli Østerås og Anne K.H. Venseth hadde full kontroll i sekretariatet. Foto: Line Mette Finnøy

Trofast dugnadsgjeng

Det er ingen kunst å arrangere karusell i Flora, nevnes det.

- Fordelen er at alle funksjonærene møter opp til de avgår med døden. Det er nesten flere funksjonærer enn utøvere. Alle stiller opp hver gang, og vet nøyaktig hva de skal gjøre. De henter utstyret sitt og går til hver sin post. Enkelt og betryggende, humrer Horten i sekretariatet der det er trivsel med blide folk og en duft av nystekte vaffelhjerter.

Det skal arrangeres tilsammen sju karusellstevner i kommunen iløpet av sesongen, og først ute var Flora IL. Det konkurreres i 40 meter, 60 meter, 600 meter, 800 meter, lengde og kule. Premieutdeling skjer til slutt i månedsskiftet oktober - november.

Emma Flåum, Sol Angelika Berg og Alice Flåum fortalte at de blant annet hadde løpt. Foto: Line Mette Finnøy