Stjørdals-Blinks fotballherrer spiller sin første kamp på naturgress på nesten ett år når de løper ut på Bryne stadion søndag kveld i den sjuende serierunden i 2. divisjon.

Torsdag trente spillerne på gress på Øverlands Minde og fredag kveld trente på gress på Remyra stadion.

Flott bane

– Jeg føler vi er godt forberedt foran kampen mot Bryne. Skal i hvert fall ikke skylde på underlaget hvis det går dårlig. Jeg vet fra tidligere besøk på Bryne stadion at der er banen flott, sier Stjørdals-Blink-trener Are Tronseth.

– Siste kamp på naturgress?

– Det var bortekampen mot Mosjøen i tredjedivisjon i fjor, sier han.

Den ble spilt på Kippermoen stadion den 1. juli og endte 2-0 til bortelaget. Et klart bevis på at stjørdalsklubben også skal mestre et slikt underlag å spille fotball på.

Langtidsskade

– Ståa hos spillerne før Bryne-kampen?

– Den ser bra ut. Eneste spiller som er ute er Henrik Rolland. Han pådro seg en skade i kneet i cupkampen mot Mjølner i Narvik. Torsdag fikk han beskjed om at korsbåndet trolig var røket. Det betyr at han ikke kommer tilbake mer denne sesongen, sier Are Tronseth.

– Henter du inn erstatter?

– Ikke ennå i hvert fall. Får se til sommeren hvordan situasjonen er, sier Tronseth.

Forsvarsspilleren Mosa Doboyou er også borte. Han spiller nå for tredjedivisjonsklubben Kolstad fra Trondheim.

– Ingen ute på grunn av kort?

– Ikke ennå. Og nå er jo reglene endret foran denne sesongen slik at man må ha pådratt seg fire, ikke tre, gule kort før man må stå over en kamp. Tror spesielt at Nedzad Sisic er fornøyd med regelendringen fra Norges Fotballforbund, sier en smilende Are Tronseth.

Legendestatus?

34 år gamle Sisic er Stjørdals-Blinks mest rutinerte spiller og den som ligger nærmest av dagens spillere til å oppnå en eventuell legendestatus i klubben han startet sin fotballkarriere i.

De sju første serierundene viser at det er en meget jevn 2. divisjonsavdeling Stjørdals-Blink har havnet i. Fra Vidar på 9. plass opp til serieleder Skeid er det kun fire poeng. Stjørdals-Blink står uten hjemmeseier så langt og ligger på 8. plass med samme antall poeng som Vidar.

– Virker som om alle kan slå alle og dermed blir det tett og jevnt, sier Are Tronseth.

– Kjennskap til Bryne?

– Det er et bra lag med et par spillere som har spilt på et høyere nivå enn 2. divisjon. Har sett noen av kampene deres så jeg føler jeg vet hva som møter oss søndag, sier Are Tronseth. Både Bryne og Stjørdals-Blink kommer til denne kampen etter sterke borteseiere.

Stjørdalingene slo Nardo 2–1 og påførte trondheimsklubben det første hjemmetapet på Nissekollen på 10 måneder. Bryne slo sunnmørsklubben Brattvåg 2–1. Brattvåg slo ut Molde av cupens andre runde 1–0 mens det ble tap med samme sifre mot Rosenborg i tredje runde på Brattvågs kunstgress.