– Det er bra å være med her. Alle øvelser er artige, sier Ståle Sletvold (25) mellom slagene på friidrettsbanen på Øverlands Minde.

Sammen med bror Stian (19) og over 40 andre deltakere brukte han søndagen til å konkurrere i sju øvelser under Løvelekene i Stjørdal. Løvelekene er et friidrettsstevne for funksjonshemmede barn, ungdom og voksne.

Saken fortsetter under bildet.

Ståle (t.v.) og Stian Sletvold tar en pust i bakken mellom øvelsene. Foto: Lars Sørnes

Sju øvelser

Brødreparet Sletvold konkurrerte i samme gruppe. Eldstemann innrømmer etter hvert at det betyr litt å slå lillebror.

– Jeg kastet lengst av oss med liten ball iallfall, sier Ståle.

– Men jeg kastet langt jeg også, da, svarer Stian.

Selv om begge har konkurranseinstinkt, presiserer de imidlertid at det viktigste er å delta.

– Jeg kjenner noen fra før, og det er fint å møte andre her også. Jeg har lyst til å være med på flere slike konkurranser, sier Ståle Sletvold.

Saken fortsetter under bildet.

Arild Kjesbu varmer opp foran lengdekonkurransen. Bak ser vi Rune Skjønsby. Begge representerer City Stjørdal HSL. Foto: Lars Sørnes

Øvelsene under søndagens Løveleker var 60 meter, 100 meter, lengde med tilløp, lengde uten tilløp, kast med liten ball, turbospyd og 4x100 meter stafett. Alt foregikk under drømmeforhold med sol fra blå himmel.

– Det er ganske varmt, ja, sier Ståle Sletvold, som bor i Fosslivegen i Stjørdal. Hans nærmeste nabo er bror Stian.

– Rå idrettsglede

Det var City Stjørdal som sto bak Løvelekene i samarbeid med Lions Club Stjørdal og Lions Club Stjørdal/Varnes. Stevneleder Aleksander Wråli opplyser om at cirka 45 deltakere møtte opp da stevnet ble innledet med innmarsj søndag formiddag.

– Det har gått veldig bra. Vi er prisgitt et fantastisk vær, og vi har passet på slik at alle har fått i seg nok drikke, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

Tage Andre Torp i farta under Løvelekene på Øverlands Minde. Foto: Lars Sørnes

Wråli forteller videre at det er viktig med et arrangement som favner alle.

– Og det viktigste er ikke å vinne. Det handler om å gjøre sitt beste og oppleve mestring. Idrettsgleden er helt rå, og det er ingen som er så glade som denne gjengen etter øvelsene, understreker Aleksander Wråli.

– Idrettsgleden er helt rå, sier stevneleder Aleksander Wråli. Foto: Lars Sørnes