– Tangmoen og Remyra møttes i slaget om Stjørdal i en sjettedivisjonskamp tidligere i sesongen. Derfor måtte vi kalle denne kampen noe annet, sier Øystein Sorte i Lånke IL. Den tidligere midtbanestrategen plages mye med skader og skal ikke spille lokaloppgjøret.

Tett og jevnt

–Jeg har spilt noen treningskamper og deltar på treningene, sier bankmannen Sorte som spilte sin siste seriekamp for Lånke for fire år siden.

–Kanskje du vil bli sitert på at hjemmeseier er sikkert som banken?

–Å nei. Det må du ikke skrive. Da taper vi garantert, skyter Lånke-spiss Edvard Salberg inn.

–Må nok si meg enig med Edvard. Dette blir en tett og jevn kamp, sier Sorte.

Både 5. og 6. divisjon går under betegnelsen breddefotball ifølge Norges Fotballforbund (NFF).

Første siden 2016

– Vi har ikke møtt Fram i seriekamp siden 2016-sesongen. Så det er på tide å møtes igjen, sier Edvard Salberg. 20-åringen kom til Lånke fra Stjørdals-Blink som juniorspiller sommeren 2016.

–Trives kjempegodt og har ikke angret på avgjørelsen. I Lånke får jeg også tid til å drive på med andre ting enn fotball, sier Salberg.

Miljøet

Miljøet i a-stallen er kjempegodt og sist helg deltok alle spillerne på dugnad på campingen under VM-runden i rallycross på Lånkebanen.

–Ikke alle. Marius Holmen var ikke med uten at jeg vet årsaken, sier Salberg som har jobb ved Trondheim lufthavn på Værnes.

–Planen er å begynne på en utdanning etter hvert. Har ikke tenkt å bli værende på Værnes til jeg blir 70 år. Men det har vel alle som er 70 år sagt, og som fortsatt er på Værnes, sier Edvard Salberg.

Sammen med Øystein Sorte tror han på hjemmeseier. Foran kampen er Lånke to poeng foran Fram, men skatvalsklubben har en kamp mindre spilt enn gultrøyene.

Lånke har alt å tape

– Vi i Fram gleder oss til kampen om tabelltoppen. Vi går til kampen med veldig lave skuldre. Lånke har alt å tape. Vi har i sesongen så langt vist at vi har den beste keeperen, forsvaret og ikke minst angrepsrekke. I likhet med Lånke har vi hatt to uker med trening. Så dette blir en spennende og artig fotballmatch, sier assistenttrener hos bortelaget, Lars Magne Vollan. Han håper at både lånkbygg og skatvalsbygg møter opp og bidrar til å lage kampen om femtedivisjonstronen i Stjørdal til en rysare.

Fryktelig artig

– Det er fryktelig artig med slike kamper. Vi håper på mye folk og håper på minst 200 tilskuere. På tribunen vår har vi 80 sitteplasser. Var å regnet over tidligere i uka. Men vi skal få inn 120 på tribunen. Og det er gratis inngang. Inntektene håper vi å få inn på stort kiosksalg, sier Øystein Sorte.

–Har hørt at skatvalsbyggen er ganske gnien. I morgen har de anledning til å motbevise det, sier Edvard Salberg som sliter litt med en lyske, men som regner med å spille kampen.

Fram er ubeseiret, har spilt en kamp uavgjort, og har sluppet inn kun ett mål på sine fem første kamper.

–Er det noen som skal score mot Fram så er det oss, sier Salberg. Sammen med Øystein Sorte gir han ros til trenerduoen Johannes Stokke og Karl Anders Vikvang og spillende sportslig leder Anders Dybvad for trioens bidrag til Lånkes gode sesong. Hittil.