Han er kanskje noe inhabil. Men den ferske landslagstreneren for skijentene mener Meråker det beste stedet å trene barmark i Norge.

Torsdag ankommer verdens beste skijenter på rulleski til Meråker. Det liker jentenes nye hovedtrener, Ole Morten Iversen. For han mener Meråker er unikt når det gjelder mulighetene til å drive tradisjonell barmarkstrening på denne tiden av året.

– Jeg mener Meråker er den beste plassen å være på når det gjelder barmarkstrening. Her har vi alt, og nå skal laget losjeres inn på Brukesgården en knapp uke. Da blir det nesten ski-in og ski-ut hele treningssamlingen, sier Ole Morten Iversen, som sier at det både er trygt og ikke minst på tide at damelandslaget kommer på treningssamling til Meråker.

Trygge rammer

Det blir mange timer med trening de neste dagene. Første økt blir rulleski fra Stjørdal til Meråker i morgen ettermiddag. Iversen lover også at jentene skal få bli våt på føttene underveis på samlinga.

– Det blir mange timer med trening. Og så vil jeg legge inn noen såkalte signaløkter, der jeg prøver å få inn min filosofi ovenfor treningsgruppa. Det passer fint å gjøre i Meråker, der jeg har gjort nettopp disse øktene flere hundre ganger tidligere, fortsetter Iversen, som nå får med Geir Endre Rogn som assistent på damelandslaget.

Nesten alle kommer

Det er litt av en CV damene som ankommer Meråker har. Therese Johaug er tilbake på landslaget, og en rekke medalje-vinnere fra OL i Pyeongchang kommer til skibygda. Det betyr at du kan få glimt av både Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg og Ranghild Haga på veier og i fjellet de neste dagene. Og så må vi ikke glemmer IL Vardens egen Kathrine Harsem.

– Eneste løper som ikke er med til Meråker er Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Hun har permisjon, sier Iversen, som gleder seg stort til å vise verdens beste skijenter hvilke treningsmuligheter som finnes i Meråker.

– De fleste har nok vært her opp til flere ganger. Men dette er første gang damelandslaget er her på samling. Det var tide spør du meg. Her har vi hatt flere lokale løpere på landslag i flere år. Da var det på tide at vi kommer hit når dette er noe av det beste vi kan få. Dyrt blir det heller ikke for oss, avslutter Iversen.

jon@bladet.no

951 36 750