Midt under verdensmesterskapet i fotball deltar Adrian Bråten (14) fra Stjørdals-Blink Fotball på Equinors talentleir i Porsgrunn sammen med Norges beste og mest talentfulle fotballspillere.

– Det er veldig lærerikt. Artig å møte spillere som har et høyt nivå, og trenerne her har mye å lære bort, sier Bråten til Bladet.

Også stjørdalingen Robin Skrogstad (16), som spiller for Rosenborg, er med på talentleiren.

Trente med Rosenborg

Equinors talentleir utgjør toppen av Norges Fotballforbunds (NFF) landslagsskole og inngår i talentprogrammet Morgendagens Helter. 140 guttespillere mellom 14 og 16 år er samlet i Porsgrunn denne uka.

I tillegg til å trene skal det spilles to internkamper.

– Jeg synes det har gått bra for min del så langt, sier Adrian Bråten.

Til daglig spiller han på Stjørdals-Blinks G14-lag, og hospiterer på klubbens 16-årslag. Han spiller både venstreback og midtstopper for rødtrøyene.

– På denne leiren spiller jeg kun venstreback. Det er den posisjonen jeg helst vil ha, forteller 14-åringen.

I forrige uke trente han med Rosenborgs 16-årslag og gjorde sakene sine bra. Hva som skjer videre vet han ikke.

– Men jeg har jo lyst til å spille for Rosenborg. For at det skal skje må jeg trene hardt og mye, sier han, som presiserer at han trives godt i Stjørdals-Blink.

– Vi har et veldig bra lag nå, understreker Adrian Bråten.

Møtte Heerenveen-proff

Fotballtalentet fra Stjørdal fikk møte Morten Thorsby, som nettopp har lagt bak seg en imponerende sesong i Heerenveen sammen med utlånte Martin Ødegaard, tidligere denne uka. Thorsby deltok selv på talentleiren da han var yngre og er imponert over nivået.

– Jeg husker selv hvor spennende det var å delta på Equinors talentleir da jeg var yngre. Som deltaker får du målt deg mot de beste og samtidig lært hva som skal til for å ta steget opp til A-landslaget i fremtiden. Flere av spillerne fra Trøndelag har nivået inne, og hvis de beholder gløden, innsatsen og læringsviljen kan de lykkes, sier Thorsby i en pressemelding.

Leiren har som hensikt å drive systematisk talentutvikling for å danne grunnlaget for Norges framtidige A-landslag.

– Det skal gi spillerne inspirasjon de kan ta med seg tilbake i treningshverdagen. Det jobbes godt med spillerutvikling i norsk fotball. G17 tok seg til kvartfinalen i EM, mens G19 og J19 snart reiser til EM. Forhåpentligvis vil flere av disse gutta gi oss stolte norske øyeblikk på den internasjonale scenen i årene som kommer, sier fagansvarlig for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland.