Skatvalsbyggen Petter Steinvikaune (16) på Stjørdals-Blinks gutter 16-lag i fotball brakk kragebeinet under en gruppespillkamp mot IFK Östersund 1 i Storsjöcupen onsdag ettermiddag.

- Jeg hoppet opp i en duell med en motspiller. Han ble stående og smelte inn i føttene mine mens jeg var i lufta. Jeg fikk en skikkelig rundkast og mistet pusten etter at jeg landet, sier midtstopperen.

Bein sto rett opp

- Det gikk vel ett minutt før pusten var tilbake og det var da jeg merket at den ene skuldra ikke var som den skulle. Da jeg så at det sto bein rett opp under huden så skjønte jeg at noe var fullstendig galt, sier Petter Steinvikaune.

Medspillere, folk fra laglederbenken og tribunen kom til og etter noen minutter ble Petter hjulpet opp på føttene og han gikk selv av banen.

- Men på sidelinja måtte jeg legge meg ned igjen, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

- Jeg sov faktisk bedre enn jeg trodde jeg skulle, sier Petter Steinvikaune. Han pådro seg kragebeinsbrudd i Storsjöscupen onsdag ettermiddag. Foto: Knut Sollihaug

Ambulanse

Ambulanse kom til og folkene der vurderte om han skulle på sykehus eller ikke.

- Da var det en person fra tribunen som sa bestemt til ambulansefolka at jeg skulle på sykehus. Vet ikke hvem det var, men henne er jeg skyldig en stor takk, sier unggutten.

På sykehuset i Östersund ble det konstatert kragebeinsbrudd.

- Jeg ble også undersøkt om det var andre skader, blant annet på lungene. det var det heldigvis ikke, sier Petter Steinvikaune.

- Jeg fikk beskjed om at det var et fint brudd, sier Petter. Han regner med å være tilbake for fullt om en to månederes tid.

- Et brudd pleier vel å ta rundt seks ukers tid. Men på sykehuset ga de meg ingen beskjed om når jeg kunne være tilbake på fotballbanen igjen, sier han.

Til Skatval

Etter noen timer ble han med sine foreldre til hotellet de bodde på. Natt til torsdag sov han i hotelleseng mens pappa Per måtte ligge på gulvet.

- Jeg sov faktisk bedre enn jeg trodde jeg skulle. Men jeg satt mer enn jeg lå i senga, sier han.

Smertestillende tabletter bidro også til at han fikk en forholdsvis grei natt.

A-sluttspill

Torsdag formiddag var han og så sine lagkamerater slå Snåsa 9-0 og bli suveren gruppevinnere med målforskjell 14-0 etter tre kamper.

Dermed er Stjørdals-Blinks gutter 16-lag klar for a-sluttspillet som starter fredag. Selv reiste han og foreldrene hjem til Skatval torsdag formiddag.

- Blir det finale på lørdag så reiser jeg tilbake til Östersund for å heie på lagkompisene, sier han.

- Hvordan endte kampen mot IFK Östersund?

- Vi ledet 2-0 da jeg ble skadet tidlig i andre omgang. Og 2-0 ble også sluttresultatet, sier den uheldige fotballspilleren.

I åttendedelsfinalen i a-sluttspillet skal Stjørdals-Blink møte Åfjord IL fredag ettermiddag på Jämtkraft Arena, hjemmebanen til Östersunds BK.

Finalen spilles lørdag ettermiddag og er ferdig før VM-semifinalen mellom Sverige og England spilles i Russland.

- Har fått litt trua på England i VM, men Brasil er nok min største favoritt, sier Petter Steinvikaune.

Søster med brudd

I mars brakk også hans søster Grete kragebeinet i en fotballkamp for Tangmoens damelag.

- Men hennes brudd var litt mer alvorlig enn mitt. Hun måtte nemlig operere inn en stålplate. Den skal hun operere ut etter hvert, sier lillebroren.