Det sier styremedlem Håvard Matberg i Stjørdals-Blinks sykkelavdeling. Førstkommende mandag står hele ni unge ryttere fra stjørdalsklubben på startstreken i svenske Tidaholm og etapperittet U6. Det er omtrent 80 mil med bil til Tidaholm.

Seks dager

Etapperittet går over seks dager og inneholder en prolog, tre fellesstarter, ett gateritt og en tempoetappe.

Stjørdals-Blink stiller med Andrea Skjelstad og Camilla Rånes Bye i K13-14. I M15-16 stiller Fredrik Benjaminsen, Kalle Petter Brodahl Kvam, Benjamin Horten Bakken, Sondre Weiseth og William Ljøkjel Steffenak. Daniel Vold er også med i denne klassen, men han har dessverre ikke anledning til å delta i Sverige. I juniorklassen stiller Preben Jenssen Matberg og i senior elite er Emil Aaen påmeldt.

– Dette etapperittet er ett av høydepunktene for sykkelgruppa i år, sier Matberg. Han tror noen av deltakerne kommer til å få seg en liten overraskelse når de får se størrelsen på noen av feltene i de forskjellige klassene.

Stor deltagelse

– Det er stor deltakelse i alle klasser. Blant annet er det 23 syklister i K13-14, 130 syklister i M15-16, 60 syklister i junior og 130 i senior elite, sier Håvard Matberg.

For å understreke forskjellen fra hjemlige ritt så stiller det kanskje opp mot 10 ryttere i K13-14-klassen. Nå møter Stjørdals-Blink-rytterne over dobbelt så mange konkurrenter.