Misfornøyd med 12. plass

Kai-Aleksander Kristiansen (18) fra Kvislabakken var ikke helt fornøyd med 12. plassen i klassen eldre junior på Frigården onsdag ettermiddag.

Kai-Aleksander Kristiansen fra Lånke skytterlag skjøt fullt hus i finalen, men var ikke helt fornøyd med egen innsats under baneskytingen på LS.   Foto: Frank Skaufel

Sport

I fjor ble skytetalentet fra Lånke Skytterlag nummer to i feltskytingen under Landsskytterstevnet (LS), men under innledende skytingen på Frigården gikk det ikke så bra som Kristiansen hadde håpet.

- Jeg skjøt 147 poeng på de første 15 skuddene, men så sviktet det på de tre ståskuddene i den siste 10-skuddsserien. Jeg var ikke nervøs, men greide ikke å holde fokus på gjennomføringen av skuddene. Det ble noen rotete avtrekk, sier han.

Fullt hus

Dermed møtte Kristiansen opp til finalen med 241 poeng i sekken. Selv om han skjøt fullt hus og 100 poeng i finalen, holdt det kun til 12. plass.

- Jeg er ikke helt fornøyd, men burde sikkert vært det. Det spørs hvilke krav man stiller til seg selv, sier Kristiansen, som ikke mener han hadde noen fordel av å skyte på hjemmebane.

- Det er egentlig det samme hvor jeg skyter, sier han.

Trener med lettere ammunisjon

Å skyte med grovkaliber er dyrt. I butikken koster patronene syk kroner stykket, lager man dem selv kan et par kroner spares. Kristiansen kan ikke trene like mye med grovkaliber som konkurrentene.

- Å skyte grovkaliber er dyrt, og derfor trener jeg mye med 22 kaliber og luftgevær. Prinsippet er det samme selv om avtrekket er tyngre med grovkaliber, sier Kristiansen.