Tapte gullduellen mot lillebror

Stjørdalingen Roar Hembre (59) på andreplass bak lillebror Pål (55) i silhuett under NM i pistolskyting på bane.

Medaljetrioen i silhuett under NM i pistolskyting. Fra venstre Morgan Bunes, Pål Hembre og Roar Hembre.  Foto: Privat

Sport

- Det ble en jevn og spennende finale som ble avgjort helt på slutten. Selv om det ble sølv, så er jeg veldig godt fornøyd med både plassering og prestasjon, sier Roar Hembre som representerer Trondhjems Pistolklubb. Lillebroren skyter for Bærum PK.

Morgan Bunes fra Bærum PK ble nummer tre.

Hele denne uka arrangeres det NM pistol på bane i Sola og i Haraland ved Sandnes i Rogaland.

Verdens flotteste

- Onsdagens finale ble gjennomført på Sola Skytesenter, ett  av verdens flotteste og mest moderne skyteanlegg som åpnet i forbindelse med NM-uka. Klubben på Sola har ventet i åtte år på ny bane og endelig er dette fantastiske anlegget på plass, sier Roar Hembre.

Silhuett er formel  1-øvelsen innen pistolskytingen.  Det skytes 40 skudd fordelt på 8 serier og de 5 skuddene i hver serie skal skytes i løpet av 4 sekunder på 5 forskjellige blinker.

- For første gang i historien sendte NRK  og jeg må innrømme at det var litt uvant å ha kamera rundt seg i finalen, sier Roar Hembre.

Dagen før finalen oppnådde Roar Hembre 562 poeng og delt tredjeplass i den innledende skytingen i siluhett.

Årsbeste

- Det var årsbeste og delt tredjeplass, sier han.

I fripistol torsdag formiddag ble det femteplass med årbeste 531 poeng. Da havnet Pål på plassen bak storebroren. På ettermiddagen var det standardpistol der Roar også oppnådde årsbeste med 552 poeng og femteplass.

Fredag er det to NM-øvelser på programmet, fin og hurtig grov. NM-uka avsluttes lørdag med øvelsen VM grov.

- Hektiske dager?

- Ja, det er det. Men det handler om å ha fokus for det blir ikke tid til trening mellom øvelsene. Treningen må være unnagjort på forhånd, sier 59-åringen fra Stjørdal.