– Jeg gleder meg veldig til å få delta i NM på hjemmebane, sier Oskar Hovstein Hjellegjerde (18). Stjørdalingen har i mange år vært en av landets beste utøvere med deltakelse i X-Games og med gode plasseringer i andre internasjonale konkurranser.

Filmer

– Jeg har trappet ned på konkurransekjøring. Nå skater jeg mer sammen med kamerater for å ha det artig. Kjører og filmer, men jeg føler meg ikke som noen dårligere utøver enn da jeg var med i konkurranser, sier andreklassingen ved Ole Vig videregående skole i hjembyen. Han blir russ neste vår og går på studiespesialisering med realfag.

– Har ikke peiling på hva jeg skal gjøre etter videregående, sier 18-åringen.

Frykter regn

Oskar håper at helgas NM fra fredag til søndag kan arrangeres som planlagt i skateparken ved Halsen ungdomsskole.

– Frykter at været, det vil si regn, kan føre til at mesterskapet må flyttes innendørs til Trikkestallen i Trondheim. Været fredag ser bra ut, men lørdag og søndag ser det ikke så bra ut, sa Hjellgjerde onsdag. Han skal delta i øvelsen street som er en øvelse der man kjører i hele parken og hvor nærmest alt er tillatt i forhold til triks og andre momenter.

Mellom 100 og 300

– I fjor var det over 300 deltakere i NM. Hvor mange som kommer i år, vet jeg faktisk ikke før starten. Men mellom 100 og 300 stiller nok, sier Hege Thronæs i Stjørdal Skateboardforening. Foreningen assisterer Norsk Organisasjon for Rullebrett (NORB) med NM-arrangementet.

– Vi ville sette Stjørdal på skatekartet og derfor søkte vi NORB om å få NM i 2018. Det fikk vi, noe vi er kjempeglade for, sier Thronæs som reklamerer for et mesterskap som arrangeres i en av landets beste og flotteste skateparker.

Rigging

Torsdag og fredag formiddag var det rigging av NM-arenaen, blant annet med inngjerding og montering av musikkanlegg.

– Og vi fikk veldig god hjelp av Fides i Stjørdal med jobben. Fides stilte med mye arbeidskraft, sier hun.

– Publikumsvennlig?

– Bussholdeplassen sør for parken blir avstengt. Ellers blir gressvollen på østsiden en grei publikumsplass. Og vi leier også inn en tribune, sier Thronæs.

Dommerkurs

Blant dommerne under NM er Brage Smith fra Trondheim som reiser verden rundt og dømmer skatekonkurranser.

– Under NM vil vi i Stjørdal Skateboardforening reklamere for å arrangere eget dommerkurs. Vi er nemlig sårbare på det området, sier Hege Thronæs.