Tidenes største basketballfest i Trøndelag

I følge arrangør Stjørdal Basketballklubb (SBBK) gjennomføres Trøndelags største basketballfest i Stjørdal og Hegra i helga.

Håkon Håve Smørvik er cupsjef for helgas basketballturnering i Hegra og Stjørdal.  Foto: Arkivfoto

Sport

I underkant av 40 lag vil fylle opp både Stjørdalshallen og Hegrahallen. Det er lag fra hele regionen med spillere i alle aldre og kjønn.

- Til og med US Marines på Værnes stiller med lag i seniorklassen for menn og sikrer dermed representasjon fra basketballens hjemland USA, sier cupsjef for Gjensidigecupen, Håkon Håve Smørvik.

Eliteseriekamp

SBBK har også lyktes med å få Trøndelags eget eliteserielag, Nidaros Jets fra Trondheim, til å legge sesongens først hjemmekamp til Stjørdalshallen. Nidaros Jets og motstander Bærum Basket møtes lørdag ettermiddag.

Cupsjef Smørvik og Bjørn Ove Slind fra Gjensidige er enige om at dette virkelig er anledningen for alle trøndere til å se en av verden største idretter med masse skills, stor fart og mye spenning.

- Med bredde og elite samlet under samme tak er dette unikt, sier Smørvik. Selve cupen starter fredag med innledende kamper som fortsetter lørdag i Stjørdalshallen og Hegrahallen. Det spilles sluttspill og finaler søndag.

Liten idrett

På verdensbasis er det over 450 millioner aktive basketballspillere. I Norge er basketball fremdeles en relativt liten idrett. I dag har Norges Basketballforbund (NBBF) registrert 11.000 spillere, av disse er i overkant av 1.000 spillere fordelt på 19 klubber i Trøndelag og Møre og Romsdal. NBBF har som mål og kommer over 16.250 spillere innen 2020. Dette tilsvarer en økning på nesten 50 prosent på tre år.

Breddeklubb

Stjørdal Basketballklubb er en breddeklubb med over 80 spillere fra 10 år til over 45 år. Klubbens nedslagsfelt er Værnesregionen, noe som betyr at stjørdalsklubben har medlemmer fra både Stjørdal, Malvik og Selbu.

- For mange av våre medlemmer har inngangen til basketball vært en ny sjanse eller en ekstra mulighet til å finne tilhørighet og en arena der de kan utvikle seg og blomstre. Det finnes gode eksempler blant klubbens medlemmer på at de har blomstret med basketball etter at de har prøvd andre mer etablerte idretter uten kanskje å finne seg helt til rette, sier Håkon Håve Smørvik.

Rom for alle

SBBK har et sterkt fokus på bredde og at det skal være rom for alle. Både de som ønsker å bruke basketball som en sosial arena og de som ønsker å satse. For å oppnå dette skal vi rekruttere ivareta, utvikle og gi utøvere muligheten til å prestere, sier Smørvik. SBBKs visjon er Basket – Mer enn idrett.

Landslag

Klubben har opp gjennom årene hatt flere spillere inn på ungdomslandslag. SBBK er også i dag representert på landslag.

Cupsjef Håkon Håve Smørvik oppfordrer sportsinteresserte til å benytte anledningen til helga til å ta turen for å oppleve denne idretten som nå også er på rask fremmarsj her i Norge.