Oda skal følge håndballjentene

Vikhammerjente er 1 av 16 utvalgte som blir maskot for sine forbilder det neste året.

Oda Aune Gissinger fra Vikhammer er blitt maskot for Håndballjentene.  Foto: NHF

Sport

Sist tirsdag fikk Oda Aune Gissinger være med å presentere spillerne som skal til EM-sluttspillet i Frankrike om tre uker.

Gjennom et helt år får 16 heldige utvalgte jenter være maskoter for sine store forbilder - Håndballjentene.

Minihåndballjentene er et prosjekt i regi av Gjensidige i samarbeid med Norges Håndballforbund.
16 jenter fra ulike steder i Norge får være maskoter for Håndballjentene. Håndballjentene har selv vært med på å utforme prosjektet.

- 1.700 jenter søkte om å bli Minihåndballjente i år. Jentene er i alderen fra 9 til 12 år og har til felles at de elsker håndball, sier sponsorsjef Stian Grøstad i Gjensidige i en pressemelding.

Gjennom året får de være med på landslagsuttak, landslagssamling og en landskamp. Det største er likevel å få besøk på trening i sin egen klubb av den landslagsspilleren Minihåndballjenta er maskot for.

- Med Minihåndballjentene ønsker vi i Gjensidige å løfte frem gleden og positiviteten som er forbundet med lagspill og barneidrett, og ikke minst håper vi å motivere unge jenter til å fortsette å ha det gøy med håndball, sier Stian Grøstad.

Uttaket er basert på søknad, ikke håndballferdigheter. Dette gir muligheten ikke bare til de som er best på banen, men til alle håndballinteresserte jenter.

Oda Aune Gissinger hadde selv skrevet søknaden som ga henne muligheten for å bli minihåndball jente for et år.

Spilleren som vikhammerjenta er maskot for er Vilde Mortensen Ingstad som spiller for danske Team Esbjerg.