Idrettsfest for 7.000 fra 190 land

En stjørdaling og en skatvalsbygg er i den norske troppen i verdens største idrettsarrangement for mennesker med utviklingshemming.

Den norske troppen under åpningsseremonien i Special Olympics i Abu Dhabi. En vinkende friidrettstrener Aleksander Olavsson Wråli fra Stjørdal nesten helt til høyre på bildet.  Foto: Sofie Torlei Olsen, NIF

Special Olympics er med på å løfte idrettens betydning for alle.Idrettspresident Tom Tvedt

Sport

De to er håndballspiller Anna Margrethe Enge Berg (23) og friidrettstrener Aleksander Olavsson Wråli (27). Torsdag var det en storslått åpningsseremoni i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater.

Stolte øyeblikk

- Det har vært en flott dag med mange stolte øyeblikk både for oss og for våre utøvere. Special Olympics er med på å løfte idrettens betydning for alle, og retter samtidig søkelyset på de idrettsaktivitetene og tilbudene som finnes for mennesker med utviklingshemming. Det gjør meg stolt, sier president Tom Tvedt i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) i en pressemelding fra NTB.

Dimensjoner

- Det å delta på verdens største idrettsarrangement for mennesker med utviklingshemming gir dimensjoner på hva idrett er, at idrett er for alle, og på alle ferdighetsnivåer, sier Mette Margrethe Berg i Norges idrettsforbund, og leder for den norske delegasjonen.

Norges delegasjon består av 28 utøvere som skal konkurrere i syv ulike idretter. Etter en lang reise til Abu Dhabi hvor et kulturelt og sportslig opplegg ventet dem, var det endelig tid for konkurranser.

Idrettsglede

- Dette er et symbol på at idrettsglede for alle gjelder. Det er en enorm glede vi opplever blant utøverne som deltar her, og det at vi kan få frem Norges idrettsforbunds visjon med en så flott tropp, er helt utrolig, sier Karen Kvalevåg, generalsekretær i NIF.

I løpet av sju dager skal det konkurreres i 24 ulike idretter. Norge deltar i håndball, turn, rytmisk gymnastikk, ridning, golf, svømming og friidrett.

Aleksander Olavsson Wråli er trener for de to friidrettsutøverne i den norske troppen.

Kampene

På den første konkurransedagen fredag spilte Anna Margrethe Enge Berg og hennes lagvenninner sju håndballkamper med følgende resultat:

Danmark – Norge 3-0

Aserbajdsjan – Norge 2-5

Norge – Bangladesh 2-0

Norge – Tyskland 2-2

Nederland – Norge 3-2

Bharat - Norge 3-1

Norge - Elfenbenkysten 3-4