Skal kjøre for gode NM-plasseringer

– Gull i junior-NM og blant de fem beste i seniorklassen, sier Markus Nordgård Fossland (20).

Stjørdals-Blink-alpinisten Markus Nordgård Fossland (20) kjører for gode NM-plasseringer i Hemsedal de nærmeste dagene. Bildet er fra fjorårets junior-VM i Åre.   Foto: Arkivfoto: Knut Sollihaug

Etter at jeg var prøvekjører under VM i Åre så har jeg trent godt på Oppdal.Markus Nordgård Fossland

Sport

Sammen med klubbkollega Ivar Hembre (21) fra Stjørdals-Blink og Karl-Erik Jøssund (18) fra Saksvik og Sportsklubben Freidig stiller Fossland til start under NM-uka i alpint som innledes i Hemsedal med storslalåm i  Hemsedal lørdag. Søndag er det slalåm, mandag super G, tirsdag og onsdag trening, torsdag kombinasjon og NM avsluttes med utfor fredag i neste uke.

Ikke slalåm

- Jeg stiller i alle øvelser bortsett fra slalåm, sa Markus Nordgård Fossland til Bladet fra Hemsedal fredag ettermiddag. Litt problemer med ryggen gjør at krappe og korte svinger ikke er det aller beste for unggutten fra Stokkmoen i Stjørdal.

Ivar Hembre stiller i storslalåm og slalåm mens Karl-Erik Jøssund stiller i alle konkurransene.

Har trent godt

- Formen er bra?

- Jepp. Den skal være bra. Etter at jeg var prøvekjører under VM i Åre så har jeg trent godt på Oppdal, sier 20-åringen som er i ferd med å avslutte det fjerde og siste året ved landslinja for alpint ved den videregående skolen i bygda.

- Mål under NM?

- I de to fartsdisiplinene er det seier. Ettersom vi juniorene kjører sammen med seniorene så har det vært veldig artig å bli blant de fem beste totalt i tillegg. Har jeg en topp dag så har jeg tro på en plass på pallen. Men jeg vet jo ikke hvem av seniorene som stiller til start i super G og utfor, sier Fossland som kjører sin nest siste sesong som juniorløper.

Glidkonkurranse

- Forholdene i NM-løypene?

- De er som de pleier i Hemsedal. Gode. Eneste utfordring, som jeg ser det, er vinden. Men vindforholdene har mer betydning i de to fartsøvelsene enn i storslalåm og slalåm sier Markus Nordgård Fossland.

I favorittøvelsen utfor er løypetraseen forholdsvis flat.

- Utfor blir en glidkonkurranse, men det bekymrer meg ikke. Har nemlig veldige gode ski i år, sier han.