Skal arrangere NM-uke sammen med Trondheim i 2021

Stjørdalshallen kan bli arena under NM-uka vinteren 2021.  Foto: Jan Erik Sundoy

Sport

Sammen med Trondheim skal Stjørdal arrangere NM-uka vinteren 2021. Norges idrettsforbund, NRK og Norsk Tipping skapte konseptet NM-uka som for første gang ble arrangert i Stavangerregionen i august 2018. 1.000 deltakere fra 24 idretter deltok under den fem dager lange idrettsfesten som ble sendt direkte på NRK1.

I 2019 vil NM-veka på ny arrangeres i Stavangerregionen i uke 26, denne gang med over 40 idretter på programmet.

- Arrangørene vi nå har valgt har høy arrangementskunnskap og vil bli flotte arrangørbyer for de kommende årene. Norges idrettsforbund ønsker kompakte idrettsarrangement som kan by på folkefest, og vi har lagt hovedvekt på geografisk spredning. Det var flere gode søkere i denne runden med solid støtte fra fylkeskommune, kommuner, idrettsråd og idrettskrets, sier Karen Kvalevåg, generalsekretær i NIF, til forbundets hjemmeside.

Av 11 søkere som meldte sin interesse for å arrangere NM-veka i 2020 og 2021, var det følgende arrangører som hadde de beste søknadene. Hamar/Stange: Sommer 2020. Sarpsborg: Sommer 2021. Lillehammer: Vinter 2020. Stjørdal/Trondheim: Vinter 2021

Hver enkelt søker har blitt valgt basert på kriterier nedsatt av eiergruppa til Norges idrettsforbund og NRK. Evalueringskriterier som er lagt til grunn i vurderingene er erfaring med tilrettelegging av idretts- og kulturarrangementer, anleggssituasjon, nærhet til anlegg, infrastruktur, overnattingskapasitet og geografisk beliggenhet.

NM-uka viinter blir utført som et pilotprosjekt på Lillehammer i uke 13 neste år.

Stjørdal ble også tildelt hoved-NM i friidrett i 2022 på Norges Friidrettsforbunds ting i Bergen forrige helg.