Spurtet på oppløpet om seieren

Skiløperen Eline Klevberg Lerfall fra Lånke IL ga alt, men tapte på oppløpet under Stjørdalsmesterskapet i terrengløp på Midtkiløra.

Eline Klevberg Lerfall (foran) var i tet helt til oppløpet under Stjørdalsmesterskapet i terrengløp. Anniken Evenhus (bak) vant 14-årsklassen.  Foto: Frank Skaufel

Stor deltagelse under Stjørdalsmesterskapet, her ser vi guttefeltet i klassene seks til ni år, fra v. Håkon B. Moen Hammer fra Lånke IL, Petter K. Lerfall (Lånke IL), Brage Yven Fornes (skjult bak, IL Dalebrand), Halvor Storflor (IL Dalebrand) og Bendik Johansen (Hegra IL).  Foto: Frank Skaufel

Sport

- Det er skiløper jeg har lyst til å bli, men i år har jeg bestemt meg for å holde formen opp gjennom hele sommeren for å stille best mulig forberedt til neste skisesong, sier Klevberg Lerfall.

13-åringen fra Lånke er et stort skitalent og vant i vinter både KM langdistanse over fire kilometer og Aasgutenrennet.

Friidrett og sykkel

Derfor har hun bestemt seg for å bruke friidrett og sykling som alternative treningsformer for å holde treningen ved like frem mot neste vinter.

- Jeg har ikke drevet mye med friidrett, men deltok på noen stevner i fjor. I år skal jeg være med på det meste. Selv om jeg liker terrengløp best, skal jeg også stille på banen utover våren. I tillegg vil jeg trene sykling, men jeg tror ikke jeg kommer til å delta på ritt, forteller Klevberg Lerfall.


Talentet velger bort alpint

Stian Kjeldstad-Hanssen suste inn til suveren seier i det åpne Stjørdalsmesterskapet i storslalåm. Etter sesongen legger han bort alpinsatsingen.

 

Stivnet på oppløpet

Det tradisjonsrike Stjørdalsmesterskapet i terrengløp i Sona markerer på mange måter startskuddet for årets friidrettssesong i Stjørdal. I 14-årsklassen gikk Klevberg Lerfall ut i et forrykende tempo, og ledet i praksis fra start til oppløpet.

Med en ledelse på fem meter inne på stadion, trodde de fleste at det skulle holde til seier i 14-årsklassen. Slik gikk det ikke. Anniken Evenhus fra IL Aasguten ble for sterk, og lånkbyggen måtte nøye seg med andreplass.

- Jeg stivnet helt på oppløpet, men jeg er kjempefornøyd med å bli nummer to. Anniken fortjente å vinne, hun har en helt syk god spurt, sier Klevberg Lerfall, som ble klokket inn på 2.12 minutter etter å ha løpt 730 meter i terrenget rundt Midtkiløra.

Stor deltagelse under Stjørdalsmesterskapet, her ser vi guttefeltet i klassene seks til ni år, fra v. Håkon B. Moen Hammer fra Lånke IL, Petter K. Lerfall (Lånke IL), Brage Yven Fornes (skjult bak, IL Dalebrand), Halvor Storflor (IL Dalebrand) og Bendik Johansen (Hegra IL).  Foto: Frank Skaufel

 

Over 60 deltagere

Stjørdalsmesterskapet har slitt med varierende oppmøte de siste sesongene, men årets arrangement ble i så måte en opptur.

- Vi har 63 påmeldte, men har fått et par avmeldinger. Over 60 deltagere er vi likevel fornøyd med. For to år siden fullførte 50 løpere. I fjor var løpet også kretsmesterskap, og da hadde vi noen flere deltagere, sier Kjell Olav Storflor, hos arrangørklubben IL Dalebrand.

- Mistet noen av de eldste

Han medgir at det å legge løpet fredag kveld ved inngangen til Palmehelgen medførte risiko i forhold til påmelding. Heldigvis for arrangørene lyktes de med å samle flere løpere enn tidligere år.

- På grunn av sen påske ble det trangt på terminlisten etter høytiden, derfor valgte vi å legge løpet i kveld. Det ser ut til at vi mistet noen av de eldste deltagerne, men vi har fått flere yngre, sier Storflor.


 

Vebjørn Prigge fra IL Nybrott spurtet best i G11-klassen, og kom i mål like foran klubbkompis Isak Viken.  Foto: Frank Skaufel